Нове об’єднання в Україні - «Яворина»

13.05.15, 18:00

Днями у Львові відбулися установчі збори громадської організації «Об’єднання українок «Яворина». Об’єднання має на меті активно долучитися до боротьби та перемоги українців над окупантом та діяти в різних сферах суспільного життя задля розбудови та зміцнення Української держави.

На зібранні, в якому взяли участь делегати з усієї України – від Криму до Закарпаття – було підтримано ініціативу створення організації під назвою «Златопілля» на Кіровоградщині, яку представляли Юлія Гола, вдова вояка Віктора Голого зі Знам’янки, а також Наталія Терновенко, сестра загиблого в російсько-українській війні Миколи Томака з Новоархангельська та Валентина Позняковська з м. Новгородка/

Головою Об’єднання українок «Яворина» обрали Ірину Сех. Пані Ірина зазначила у виступі: «Нам випало жити в переломний для України час, коли відбулася Революція Гідності й триває воєнне протистояння з РФ. І ми не можемо сидіти, склавши руки й щиро хочемо долучитися до боротьби та перемоги українського народу над окупантом. Ми хочемо прислужитися своїми знаннями, талантом, фаховими здібностями для розвитку держави. Через це виник задум об’єднатися в громадську організацію. Бо гуртом ми можемо зробити більше».

Учасників зборів привітала відома діячка ОУН, зв'язкова Романа Шухевича Ольга Ільків. «Людина повинна горіти в боротьбі, і тільки тоді постають дієві речі. Мене втішає, що ви проголошуєте єдність жіночого руху. Хай жінки будуть тими, хто вимощує дорогу героям. Хай вам Бог помагає!» - підкреслила Ольга Ільків, пише Прес-служба громадської організації ОБ’ЄДНАННЯ УКРАЇНОК «ЯВОРИНА» .



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!