Кіровоградці підтримали бійців креативно!

31.05.15, 16:00

Днями у Кіровограді - у рамках бібліопроекту «Креативна середа», що проходить у бібліотеці імені Бойченко, - відбулась цікава акція на підтримку кіровоградських воїнів, що знаходяться в зоні АТО. Захід, який планувався у форматі вуличної акції, через складні погодні умови відбувся в приміщенні бібліотеки, але це ніяк не вплинуло на його якість.

Цього вечора в книгозбірні панувала атмосфера доброзичливості, взаємодопомоги та патріотизму. Програма акції була спланована таким чином, що кожен відвідувач міг надати посильну підтримку та допомогу. Так, талановита молодь Кіровоградщини влаштувала патріотичний концерт. Сергій Цигульський та Оля Алєксєєнко, Андрій Шульга, Валерія Галайдюк, Олег Коваль, Михайло Нідзельский, Коля Папуша, Артур Мельник та Денис Тернавський виконували тематичні пісні про Україну, а Віктор Українцев читав вірші. Багато з пісень були авторськими, що найбільше вразило глядачів.

Надзвичайно емоційною та хвилюючою була хореографічна композиція «Повертайся живим» у виконанні учнів Кіровоградського професійного ліцею побутового обслуговування. Образи танцюючих були дуже символічними: солдат, що іде на війну, мати, що його проводжає, дівчина, яка чекає на його повернення та смерть, що підстерігає його на кожному кроці. Танець завершився щасливим поверненням солдата додому, чого і ми бажаємо усім хлопцям, які зараз знаходяться в зоні АТО. Долучилися до акції і кіровоградські майстрині. Галина Іванівна Неділько навчала відвідувачів створювати «Квіти із стрічок» у національних кольорах. Світлана Леонідівна Пасашкова разом із гостями акції виготовляла заговорену на добро та мир «ляльку-мотанку». Кожному відвідувачу майстриня пояснювала, що потрібно робити, з якими думками працювати та яке значення ця лялька матиме для солдата, що її отримає.

На підтримку національної самосвідомості учасників заходу бібліотекарі провели майстер-класи «патріотичні квіти» та «патріотичний арт-розпис». Особливу вдячність ми висловлюємо майстрині та художниці Світлані Хавроненко. На підтримку воїнів вона надали свої роботи для благодійного розпродажу. А учні Кіровоградського професійного ліцею побутового обслуговування організували доброчинний розпродаж пиріжків власного виробництва. 50 копійок з продажу кожного виробу були передані на підтримку кіровоградців, що знаходяться в зоні АТО. Усі, хто підтримав проведення акції, долучилися до створення інтерактивного банера «Єдине серце». Тут кожен міг залишити своє побажання та подарувати частинку серця нашим героям. Співорганізатором акції виступила громадська ініціатива «Армія SOS».

Протягом вечора волонтери організації спілкувалися з відвідувачами акції, розповідали про потреби наших хлопців та збирали благодійну допомогу. Усі зібрані протягом вечора кошти, речі та продукти, були передані волонтерам. Тож вже під час наступної передачі в зону АТО, наші хлопці отримають дарунки від небайдужих земляків. Усього до участі в акції долучилися близько 200 небайдужих кіровоградців, які передали на потреби воїнів близько 300 гривень та 10 пакетів з продуктами харчування, миючими засобами та засобами особистої гігієни. Ми закликаємо кіровоградців не бути байдужими! Адже нашим хлопцям, як ніколи, потрібна ваша підтримка! Якщо ви бажаєте допомогти кіровоградцям, що знаходяться в зоні АТО, звертайтесь до нашої бібліотеки (вул. Декабристів 6/15) або до волонтерів громадської ініціативи «Армія SOS» (книжковий супермаркет «Буки» на вул. В. Перспективній, 35/54).




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!