Як стати успішним фандрейзером?

04.06.15, 14:00

Фандрейзер, благодійник, філантроп, меценат... Як розібратися з цими поняттями та зрозуміти, хто вони такі, та якы їх відмінності? Можна сказати одне – всі люди, яких називають цими словами, подібні і хочуть зробити добру справу. Докладніше про все це розповів кіровоградцям відомий експерт із розвитку благодійності Руслан Краплич, який представляє Фундацію імені князів-благодійників Острозьких і мешкає у місті Рівне.

«Гроші... Ми ходимо повз них, на них. Мистецтво полягає в тому, щоб побачити невидиме і вибрати ту купу, що необхідна», - переконаний пан Руслан. Він завітав у Кіровоград, де провів черговий етап «Школи громадської участі-2» - у рамках однойменного проекту Інституту соціокультурного менеджменту (ІСКМ), що проходить за фінансової підтримки фонду ім.. Ч.С.Мотта. Як ви вже зрозуміли, згаданий етап шокли був присвячений фандрейзингу, тобто залученню коштів.

Учасники Школи навчилися залучати кошти у свої громади із різних джерел, попрацювали у групах і дійшли згоди щодо того, чому люди дають або не дають гроші на благодійність. Чимало говорили про різні підходи у зборі пожертв, адже ця робота не така просто і потребує великої роботи. «Перша пожертва приходить між 7 та 11 зверненням» - каже Руслан Краплич.

Окремо говорили про фінансову життєздатність організації, яка полягає у вірному розподілі зусиль. Також учасники школи складали інформаційне повідомлення, граючи «шукали гроші» і «приміряли» риси ідеального фандрейзера. Наприкінці тренінгу кожен написав листа, в якому вказали сім пунктів, які реалізує впродовж шести місяців після тренінгу, щоб покращити спроможність організації залучати кошти. А організатори Школи обов’язково надішлють ці листи їхнім власникам восени!



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!