Війна. Вчора. Сьогодні. Завтра: Фотовиставка просто неба

24.06.15, 10:00

Двадцять другого червня наша держава відзначила День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні, згадуючи про тих, хто не повернувся з тієї війни, хто пішов у вічність, прийнявши на себе страшенний удар агресора. Актуальність виставки полягає в тому, що і зараз українська нація має поряд хижого сусіда, який підло напав на нашу країну, називаючи її братньою.

Нажаль, як і 74 роки тому нинішньому поколінню українців теж прийшлось відчути і торкнутись до війни, і хоча вона зараз носить гібридний характер, це не применшує біль і горе людей, що опинилися в її епіцентрі. Подібно до нацистської Німеччини «рашистська» Росія перейшла межі людської моралі, порушила міжнародні договори в результаті цього маємо захоплений і окупований Крим, палахкотить і стікає кров’ю у вирі боїв український Донбас.

Україна напруживши сили, як і 74 роки тому, веде відчайдушну боротьбу за своє існування, за свою незалежність, за мир і спокій на власній землі. Як і тоді, українці чекають добрих вістей з фронту, надіючись, що настане мир, знов в добрі і спокої заживе український народ, дбаючи про своє благополуччя та економічну міць держави. Події більш ніж сімдесятилітньої давнини та сучасні події перегукуються між собою, єдина різниця в тому, що тоді біда на нашу землю прийшла з Заходу, зараз вона йде зі Сходу. Ворог, як і тоді намагається знищити нашу державу, поставити на коліна український народ, накинувши йому на шию імперське ярмо, нагодувавши байками про «єдіную совецкую нацию», про неможливість існування української держави в сучасному світі без «дружньої» підтримки Росії.

Кіровоградський обласний художній музей разом з обласною організацією Національної спілки фотохудожників України презентують до огляду виставку «Війна. Вчора. Сьогодні. Завтра». Для її побудови використані фотографії, що репрезентують нам вигляд нашого рідного Кіровограда в роки нацистської окупації (1941-1944 рр.); фото світлини ветеранів війни в сьогоденні; та фото роботи з так званих історичних реконструкцій, які відображають події війни через призму об’єктивів сучасних фотохудожників. Поряд з роботами фотохудожників також було представлено світлини із приватних колекцій Юрія Тютюшкіна і Олексія Жинжирова.

Микола Правда - науковий співробітник Кіровоградського обласного художнього музею




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!