Бейсбол: Перший рейтинговий результат спортсменів Кіровоградщини цього року!

27.07.15, 16:00

З 21 по 25 липня в Чехії тривала фінальна частина Чемпіонату Європи з бейсболу серед кадетів, в якому збірна України U-15 посіла третє місце. В складі збірної України володарями бронзових нагород чемпіонату Європи 2015 року серед кадетів стали одинадцять хлопців-кіровоградців!

Олександр Виноградов, Сергій Лімаренко та Руслан Дейкун
Олександр Виноградов, Сергій Лімаренко та Руслан Дейкун
Під час прес-конференції, що відбулася у Кіровоградському прес-клубі, головний тренер збірної України U-15 Сергій Лімаренко та тренер Руслан Дейкун привітали присутніх на зустрічі із журналістами молодих спортсменів. Змагання у Чехії були не простими, адже, у Європі майже всюди діють бейсбольні академії на зразок наших спортивних інтернатів, в яких найбільш талановитих дітей змалечку готують і тренують у чудових умовах. Наші ж бейсболісти здебільшого грають на ентузіазмі, хоч Школа олімпійського резерву у Кіровограді намагається всіляко сприяти спортсменам, які є кістяком всіх досягнень бейсболу як спорту в Україні.

Учасники прес-конференції та спортсмени
Учасники прес-конференції та спортсмени
- У рамках чемпіонату ми виконували свою тактичну задачу, дали пограти молодим пітчерам, досягли завдання для молоді отримати ігровий досвід та впевнено боролися за перемогу, - розповів Сергій Лімаренко. За його словами, це вперше за останні 18 років українська команда увійшла до четвірки і грала у півфіналі, де поступилась господарям змагань, команді Чехії 0:15. У матчі за третє місце збірна України U-15 зуміла виграти у команди Австрії з мінімальною різницею у рахунку 3:2.

Учасники прес-конференції та спортсмени
Учасники прес-конференції та спортсмени
- Гра була дуже напруженою, пресинг - неймовірний, але у ключовий момент наш чудовий пітчер із міста Рівне Артур Бовтач не розгубився і ми виграли,- розповів Сергій Лімаренко. До речі, Артур за результатами Чемпіонату став кращим пітчером змагань. Про роль цього гравця - пітчера, який подає м’яч, - багато йшлося на прес-конференції, адже українська команда відчуває гострий брак пітчерів, на успіхах яких часто будується вся переможна стратегія команди.

Кіровоградська частина збірної України U-15
Кіровоградська частина збірної України U-15
Втім, звісно, у бейсболі, як і у кожній командній грі, важливий кожен гравець, які у складі збірної України представляють команди таких міст, як Рівне (Артур Бовтач), Чернівці (Андрій Костащук), Іллічівськ (Марк Кузнєцов, Валентин Новіков), Київ (Ілля Полулях). Вихованці кіровоградського бейсболу у збірній 2015 року - це Данило Єрмолаєв, Дмитро Крупченко, Дмитро Бондаровський, Сергій Трит'як, Станіслав Гоц, Євген Ясиненко, Андрій Бойко, Кирило Громко, В'ячеслав Бабій, Артем Чабанець, Микола Перевалов. Менеджер - Ігор Ленець (Київ).

Учасники прес-конференції та спортсмени
Учасники прес-конференції та спортсмени
Згадуючи попередні досягнення бейсболістів, варто сказати, що на минулому чемпіонаті Європи серед кадетів 2014 року збірна України посіла останнє, 8-ме місце дивізіону «А. Взагалі останнім часом збірна України U-15 на ЧЄ жодного разу не фінішувала вище п’ятого місця: 2013 – 6 місце, 2012 – 5 місце, 2011, 2010 – не виступали в дивізіоні «А», 2009 – 8 місце, 2008, 2007 – не виступали в дивізіоні «А».

Бронзовий кубок Чемпіонату Європи з бейсболу серед кадетів
Бронзовий кубок Чемпіонату Європи з бейсболу серед кадетів
- Ми, мабуть, єдина країна в Європі, яка з 1997-го року у матеріальному плані тільки програє і втрачає. Відсутність правильних бейсбольних полів, на яких м'яч не стрибає на вибоїнах, відсутність фінансової підтримки окрім сприяння профільного Міністерства та Федерації, все це не кращим чином впливає на спортивні досягнення, які могли б бути значно кращими, - переконаний Сергій Лімаренко. Наостанку скажемо, що навіть всю форму - яскраву, патріотичну, із символікою України, - спортсмени купували для себе самі, точніше, батьки купували для своїх діток. Отак і живе український бейсбол - на ентузіазмі та патріотизмі!



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!