Найпопулярніші місця відпочинку для кіровоградців

09.08.15, 14:00

На Кіровоградщині існує 163 туристичні маршрути, з яких 10 розроблено департаментом культури, туризму та культурної спадщини облдержадміністрації. Про це повідомляє сайт "Гречка" з посиланням на офіційну сторінку обласної адміністрації. Зокрема мешканцям області пропонуються туристичні маршрути "Природа Кіровгорадщини", "Земля Корифеїв", "Раєвські – династія героїв", "Золотими стежками Ексампею", "Кіровоград: Історія. Сучасність. Майбутнє", "Пам'ятки історії та культури Світловодського району", "Шевченковими слідами", тощо. На сайті "Тусовка" у розділі "Достопримечательности" ви знайдете чимало інформації про те, куди поїхати відпочити - цікаво, недалеко і недорого!

Найбільшим попитом серед жителів Кіровоградщини, розповідає директор департаменту культури, туризму та культурної спадщини облдержадміністрації Валентина Животовська, користуються тури вихідного дня. Зокрема, на вихідних туристи подорожують до Кременчуцького водосховища з відвідуванням приватного зоопарку в селі Озера та Преображенського храму в селі Талова Балка Світловодського району, відпочивають у санаторії "Гусарське урочище" Новоукраїнського району, відвідують Свято-Хресто-Воздвиженську церкву із джерелами святого Миколая та святої Великомучениці Параскеви (село Іскрівка Петрівського району).

Популярністю користуються і маршрути вихідного дня до урочища "Каскади" (село Злинка Маловисківського району), а також на природні об'єкти "Чорний ліс" та озеро "Берестувате" (Богданівське лісництво Знам'янського району), озера "Велика та Мала скелі" (село Протопопівка Олександрійського району), "Монастирище" Устинівського району та Дендрологічний парк "Веселі Боковеньки" Долинського району.

Серед найпопулярніших об'єктів показу в області є Кіровоградські обласні краєзнавчий та художній музеї, заповідник-музей І.К.Тобілевича (Карпенка-Карого) "Хутір Надія" (село Миколаївка Кіровоградського району), Онуфріївський дендропарк, історико-архітектурний заповідник родини Раєвських (село Розумівка Олександрівського району), парково-музейний комплекс "Кіровоградщина авіаційна" (місто Кіровоград), Музей ракетних військ стратегічного призначення (селище Побузьке Голованіського району), а також Світловодського яхт-комплекс.

Читайте також:

Туристичний маршрут "Кіровоградське Поділля. Стежками пам'яті буремних років війни"


На кладбище боевых слонов холодной войны

Музей сельскохозяйственной техники в Петрово

10 мест Кировоградщины, которые стоит посетить



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!