Рекордна перемога «Зірки»

27.08.15, 12:00

До сьогоднішнього матчу обидва клуби підходили в гарному настрої, адже декількома днями раніше змогли вибити з Кубку України представників Прем’єр-ліги – львівські «Карпати» та запорізький «Металург».

І якщо тернополянам вдалося доволі легко в основний час розібратися із запорожанами – 3:1, то футболістам «Зірки», які відіграли 133 хвилини разом з компенсованими арбітром, і перемогли лише в серії післяматчевих пенальті, звитяга над «левами» далася дуже непросто. Тому напередодні сьогоднішнього протистояння виникало єдине питання: чи встигне команда Сергія Лавриненка відновити фізичні й моральні сили та підійти до матчу з «Тернополем» у хороших кондиціях? На відкритому тренуванні за день до гри керманич кіровоградців запевняв, що до матчу з тернопільською командою його гравці підходять в оптимальній формі. У той же час, Сергій Дмитрович не виключав, що проведе невелику ротацію складу, оскільки вже через три дні після гри із тернополянами на його команду чекає складний виїзний поєдинок проти чернігівської «Десни».
Врешті-решт, тренерський штаб «Зірки» все ж таки дав можливість відпочити декільком своїм гравцям. У порівнянні з попередньою грою проти «Карпат», сьогодні з перших хвилин зустрічі Сергій Лавриненко довірив місце на полі Дмитру Фатєєву, Артему Щедрому, Олександру Кучеренку та Олександру Деребчинському. Натомість на лавці запасних залишилися Владислав Лупашко, Олександр Акименко та Олег Допілка. Крім того, наші наставники дали відпочити Борису Баранцю.
Із перших хвилин зустрічі кіровоградці продемонстрували, що їм вдалося відновити свої функціональні кондиції. Протягом гри тернополяни доволі часто просто не встигали за кіровоградськими футболістами.
Як і в попередніх домашніх іграх чемпіонату, господарі поля відразу заволоділи ініціативою, змушуючи суперників оборонятися. В атаці ж гості виглядали доволі кволо, вкрай рідко змушуючи Павла Поштаренка вступати в гру. Починаючи з 15-ї хвилини поєдинку, на ворота наших суперників «посипалися» гольові моменти. До середини тайму підопічні Сергія Лавриненка, як мінімум тричі, мали можливості вийти вперед. Спочатку Григорію Баранцю не вистачило лічених сантиметрів, щоб замкнути простріл із лівого флангу та переправити м’яч у сітку. Через декілька хвилин майже віч-на-віч із голкіпером гостей виходив Артем Щедрий, який вже обіграв воротаря, але точно пробити хавбеку «Зірки» завадили захисники. На 25-й хвилині зустрічі небезпечно, зі штрафного, пробивав Григорій Баранець – м’яч голкіпер перевів на кутовий. А через три хвилини лише поперечина врятувала «Тернопіль» від голу. Ігор Загальський пройшов по флангу та виконав точну передачу на Андрія Мостового, удару якого забракло декількох сантиметрів, щоб дістатися цілі, а Олександр Деребчинський на добиванні пробив вище воріт.
Гравці «Зірки» продовжували атакувати ворота гостей, які в ці хвилини лише декілька разів переходили на половину поля кіровоградців. Про гольові моменти біля воріт Павла Поштаренка мова взагалі не йшла.
Дотиснути «гостьовий автобус» підопічним Лавриненка вдалося під завісу першого тайму. На 39-й хвилині гри Артем Щедрий поблизу гостьових воріт розіграв штрафний удар, відпасувавши м’яча на Ігоря Загальського, який тут же в дотик пробив. А центрі штрафного майданчику знаходилося чимало футболістів, але в потрібному місці опинився Олександр Кучеренко, м’яч від ноги якого потрапив точнісінько в нижній кут воріт – 1:0. Саме з таким рахунком команди пішли на перерву.
А вже в дебюті другої половини гри Артем Щедрий вдруге засмутив голкіпера гостей Сергія Чернобая. Окремої уваги заслуговує весь епізод, що спричинив гол. На 49-й хвилині господарі заробили право на виконання перспективного штрафного з лівого флангу. Проте, не чекаючи свистка арбітра, підопічні Сергія Лавриненка швидко розіграли цей стандарт та відправили м’яча в центр штрафного майданчика, де його прийняв і точно відкотив під удар своєму партнеру Григорій Баранець. Щедрий вразив «дев’ятку», не залишивши голкіперу гостей жодного шансу – 2:0.
Загалом, у другому таймі лівий фланг кіровоградців став справжнім жахом для оборони гостей. Адже саме зліва пройшло три результативні передачі, які двічі головою замкнув Григорій Баранець та одного разу – Роман Локтіонов. Розриваючи захист футболістів «Тернополя», вже до 80-ї хвилини кіровоградці просто декласували опонентів – 5:0. Проте це був ще не кінець. Навіть заміна голкіпера не врятувала підопічних Василя Івегеша від шостого взяття воріт. На 86-й хвилині зустрічі наші гравці провели чудову атаку, під час якої Роман Локтіонов своїм пасом вивів Ігоря Загальського на побачення з воротарем тернополян. Володимир Кравчук, який замінив у воротах Сергія Чернобая, виграв дуель у півзахисника «Зірки», проте на добиванні вчасно зіграв Андрій Мостовий. Саме йому вдалося поставити фінальну крапку в цьому неймовірному матчі – 6:0!
Перемога з таким розгромним рахунком стала рекордною для «Зірки» в чемпіонатах України. Вперше за часи чемпіонатів України кіровоградці перемогли з різницею в шість м’ячів. Можна також згадати і те, що останнього разу «Зірка» вигравала так гучно аж 4 травня 1981 року у хмельницького «Поділля». Між іншим, це всього четверта така перемоги «Зірки» взагалі за час виступів серед команд майстрів з 1958 року. І хоч до рекордних 7:0, які тримаються з гри 8 вересня 1963 року проти миколаївського «Суднобудівника», господарі поля не дотягнули, вболівальники лишилися надзвичайно вдоволеними.
Приємно, що в цьому футбольному святі взяв участь Олексій Чичиков, який відновився після травми. Найкращий голеадор «Зірки» минулого сезону вийшов на заміну у другому таймі й долучився до рекордного розгрому суперників. А для «Тернополя» третя зустріч із кіровоградцями знову виявилася дуже невдалою і теж рекордною, але навпаки. У протистояннях з нашою командою тернополяни регулярно пропускають не менше чотирьох голів.
А вже 30 серпня на підопічних Сергія Лавриненка чекає складний поєдинок у Чернігові. І туди вже кіровоградці їдуть в ролі лідерів чемпіонату. Вперше за три роки.

Прес-служба ФК "Зірка"



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!