Політаємо? Готуємося святкувати День авіації

28.08.15, 18:00

Кожну останню суботу серпня в Україні святкують День авіації. Цього року свято випало на 29 серпня. Повітряний транспорт і відчуття польоту в багатьох викликає захват. А ще приємніше, коли це твій особистий транспортний засіб. Онлайн-сервіс приватних оголошень OLX переглянув, які літаки, гвинтокрили, дельтаплани та інші типи повітряного транспорту можна придбати з допомогою майданчика.

Літак можна вибрати на будь-який смак, колір і гаманець. Найбюджетніші коштують від $5 тис. Це невеликі літальні апарати на 1 особу. Ціни на 2-місні літаки стартують від $16 тис.

Цінителям раритетних екземплярів варто звернути увагу на легендарний “Lockheed Constellation” (Connie) 1949 року випуску за ціною $3 млн. Колекційний лайнер був відновлений і сьогодні «знаходиться в прекрасному стані, готовий до перельоту в будь-який аеропорт світу», - стверджує автор оголошення.

Найрозкішніший літак бізнес-класу можна придбати за $59 млн. Airbus "ACJ319 Jetliner" розрахований на 21 пасажира, «включає в себе ділові та зони відпочинку, а також повноцінну 2-місну спальню з туалетом. Салон спершу був спеціально розроблений (дизайн студія - Lоuis Vuitton) та встановлений лідером індустрії компанією "AMAC Aerospace". Літак має високооснащену кухню та додатковий резерв води в 200 літрів. Дальність польоту 12,000 км», - пише продавець.

Рекордсменом по ціні в рубриці «Повітряний транспорт» на OLX є Аеробус А-320 2015 року виробництва по ціні $65 млн. Літак зібраний у Франції, розрахований для авіаліній малої та середньої протяжності, 150-місний.

Ціни на працюючі готові гвинтокрили стартують від $25 тис. А ось саморобний апарат у розібраному стані можна купити за 50 тис. грн. Згідно з оголошенням, гвинтокрил збирався 10-ма конструкторами з Єнакієво.

Серед гвинтокрилів є свої вражаючі екземпляри. Наприклад, пошуково-рятувальний транспортно-грузовий CH-47D "Chinook" за $8,5 млн. Продавець стверджує, що це дуже надійний засіб, котрий здатен забезпечити погрузку та висадку в будь-якій місцевості, зокрема, у горах і на воді. Гвинтокрил вміщає 55 солдатів, автотранспорт, обладнання. Доставка можлива в будь-який порт світу.

А найдорожчим є гвинтокрил президентського класу "Sikorsky S-92" вартістю $26 млн. VIP-салон на 9-15 пасажирів, «найбільш сучасна система вібро-, звуко-, ударо- тощо ізоляції та клімат-контролю, а також системи: захисту від обледеніння гвинтів, супутникового телефонного зв’язку з будь-якої точки світу, екстреної посадки навіть в океан та на землю з непрацюючими двигунами (режим авторотації)! Велика дальність та швидкість польоту при будь-якій погоді та кліматі в будь-якій частині світу», - описує свій товар продавець.

Любителі екстремальних видів спорту можуть звернути увагу на дельталпани, мотодельтаплани, дельтальоти, параплани та інші повітряні засоби. Ціни дуже різні й залежать від моделі, часу експлуатації, загального стану. Наприклад, мотодельтаплан можна придбати за $3,2 тис. або розкошелитися на більш дорогий пристрій за $14 тис. За дельтальот доведеться викласти понад $2 тис. А для повільного ширяння в повітрі підійде параплан. Ціни на них бюджетніші. Можна знайти варіант за 8 тис. грн. і за 15 тис. грн.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!