Колектив "Світанок" став "народним"

01.09.15, 14:00

Художній колектив "Світанок" отримав почесне звання "Народний художній колектив". Про це повідомляє сайт Кіровоградської міської ради.

Історія колективу розпочалась у вересні 2004 року за ініціативою студента кафедри хореографічних дисциплін мистецького факультету Кіровоградського Державного педагогічного університету імені В.Винниченка Печененка Максима. Тоді в НВК "ЗОШ І-ІІІ ступенів №25, ПМЛ” м. Кіровограда були зібрані учні, які бажали займатися хореографією.

У листопаді, діти вийшли перший раз на шкільну сцену, а у березні, на Кіровоградському конкурсі "Степові джерела”, з'явився молодий колектив, який відразу здобув І місце серед шкільних хореографічних колективів міста. Після вдалого виступу колектив отримав запрошення на Всеукраїнський конкурс - фестиваль "Свято танцю з Анютою 2005”. Саме на цьому конкурсі перший раз прозвучало ім'я нового, ще поки нікому не відомого ансамблю "СВІТАНОК", який отримав Диплом І ступеня у номінації "Народна Хореографія”.

З вихованцями колективу працюють досвідчені педагоги-хореографи: Печененко Максим - художній керівник ансамблю, Печененко Світлана - викладач класичного танцю та Новак Станіслав - викладач народно-сценічного танцю. Завдяки цьому постійно зростає творчий потенціал та професійна майстерність вихованців. За 7 років існування вихованці "Світанку" зуміли показати гарні результати на конкурсах хореографічного мистецтва не тільки на рідній Кіровоградщині, а і за її межами (Київ, Кривий Ріг, Миколаїв, Одеса, Луганськ, Бердянськ, Дніпропетровськ, Трускавець). У 2008 році відбувся перший звітний концерт колективу.

5 березня 2010 року наказом № 183 МІНІСТЕРСТВА ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ дитячому хореографічному ансамблю «Світанок» присвоєно почесне звання ЗРАЗКОВИЙ ХУДОЖНІЙ КОЛЕКТИВ УКРАЇНИ. Ансамбль є володарем премій «ГРАН-ПРІ» на всеукраїнських і міжнародних конкурсах. Зараз до складу колективу входить більше 130 чоловік (хлопчиків та дівчаток), які закохані в хореографічне мистецтво і впевнено можуть сказати, що СВІТ-цеТанок, пише Гречка



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!