Переселенка із Донецької області - про Кіровоград: "Я впевнена, що ми тут залишимося назавжди!"

02.09.15, 14:00

На сьогодні Кіровоградщина вже прийняла більше 10 тисяч внутрішньо переміщених громадян. Вимушені переселенці проживають як в обласному центрі, так і в районах області. Рятувальники опікуються питаннями наскільки вони облаштувалися, також з’ясовують, чого найнеобхіднішого їм бракує, які проблемні питання виникають у процесі адаптації до нового місця проживання.

Нещодавно працівники Управління ДСНС України в області з цією метою виїжджали до міста Долинської. За повідомленням районного штабу з питань соціального забезпечення громадян України, які переміщуються з зони проведення АТО, у даному місті та районі проживають 218 вимушено переміщених громадян. Працівники Служби порятунку завітали до родини, яка мешкає у квартирі однієї з багатоповерхівок. Тут проживає 37-річна жінка з двома дітьми – 6 і 13 років. Вони приїхали у січні цього року з селища Луганське Донецької області.

«Спочатку було дуже важко морально, - зазначає Анастасія Олександрівна, - я тут одна, син інвалід, йому необхідна допомога, але сама була вражена від того наскільки тут доброзичливі й небайдужі люди. На сьогодні я отримую соціальну допомогу на дітей, моя донечка цього року йде до школи, тож завдяки соціальній службі та волонтерам вона має все необхідне для навчання. Коли з дітьми їхала на Кіровоградщину, не знала, як надовго, але тепер впевнена, що ми тут залишимося назавжди».

Працівники обласного Управління ДСНС, спілкуючись із жінкою, з’ясували, які ще проблемні питання є у родині та залишили координати безпосередньо районної Служби порятунку. Про це повідомляє прес-служба УДСН в області, пише "Рідний Кіровоград"



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!