Будувати демократичне суспільство маємо ми самі

27.09.15, 10:00

Кіровоградці відвідали дводенний регіональний семінар у рамках проекту "Регіональні Голоси за демократію", який за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини був організований Кіровоградським прес-клубом, DVV International в Україні та региональным партнером - НРГО "Турбота".

Протягом двох насичених днів досвідчені тренерки обговорювали із журналістами та представниками громадського сектору стратегії комунікації задля просування демократичних ідей, привернення уваги та залучення нових однодумців. Марина Говорухіна (Українська Гельсінська спілка з прав людини) наводила успішні приклади громадських кампаній, а також практично пропрацьовувала із учасниками навички інформаційних кампаній.

Про політичну корупцію докладно розповідала Алла Волошина - cтарший аналітик департаменту аналізу політики "Transparency Inernational Ukraine". Наразі, напередодні виборів, питання політичної корупції є надзвичайно актуальним, тим більше, що за результатами нового Індексу сприйняття корупції 2014 Україна так і не подолала межу «корупційної ганьби». Отримавши лише один додатковий бал, в порівнянні з 2013 роком, Україна залишається в клубі тотально корумпованих держав.

Алла Волошина розповідала про законопроект, за яким политчні партії, що подолали на виборах певний "порог довіри", фінасуватимуться із державного бюджету, а абсолютно всі витрати партій будуть прозорими, о гарантуватиме це спеціальний законодавчий механізм. Ця частина матеріалу викликала неабияку дискусію серед учасників.

Проте, цю систему можна й треба ламати, і, в першу чергу, це залежить від нас, активних мещшканців. Тим більше, що наразі команда TI Україна працює над законопроектом про державне фінансування політичних партій, прийнятя якого, безумовно, вплине і на роботу місцевих органів влади, адже цього року місцеві ради формуються а партийними списками. А от тому, як має бути організований громадський контроль, йшла мова на сесії Олени Кіфенко.

&ft810 Довідково: Проект «Регіональні голоси за демократію» виконується Інститутом міжнародного співробітництва німецької асоціації народних університетів (далі – DVV International) та НРГО “Прес-клуб реформ” у п’яти областях України – це Вінницька, Запорізька, Житомирська, Кіровоградська та Херсонська області. Проект, що виконується за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини, стартував у серпні 2015-го року і завершиться у грудні 2015 року.

Мета проекту – підвищити обізнаність громадськості щодо ініціатив громадянського суспільства у п’яти цільових областях шляхом якісної регіональної журналістики. Партнери проекту – організації громадянського суспільства у співпраці з журналістами ЗМІ, – віддані справі просування відкритого і активного діалогу між громадянами, ЗМІ та політиками під час виборчої кампанії до місцевих рад восени 2015 року. Цільові групи проекту – це активісти громадських організацій та журналісти у віці від 18 до 35 років, що об’єдналися і працюють у тісному партнерстві. Більш детально про проект - за посиланням Регіональні Голоси за Демократію




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!