​Друга інформаційна сесія: голосування триває

25.10.15, 12:42

Друга інформаційна сесія медіа-марафону відбулась у Кіровоградському прес-клубі!...

Представник політичної партії "Громадський рух Народний контроль" Микола Гречуха розповів про загрозу порушень, виявлених у селищі Новому. Так, на дільниці у психіатрічній лікарні (спеціальна виборча дільниця 350891), за списком є всього 27 виборців, які мають голосувати на виборах на посаду селищного голови. Але, за інформацією, яку оприлюднив Микола Гречуха, на цю дільницю видано 700 бюлетенів.

Також із великим запізненням відкрилась дільниця 350871 (у приміщенні школи № 10). Тут преші виборці змогли потрапити до приміщення лише о 8.37. Самі члени дільничної виборчої комісії за словами пана Гречухи пояснюють цей факт по-різному. Одні говорять про те, що через переведення годинників спізнились, інші - що більшість складу комісї вперше працюють на виборах і через те мають труднощі.

Керівник обласної організації ПП "Блок Петра Порошенка "Солідарність" Костянтин Яринич повідомив нові факти про ситуацію на виборчій дільниці 350885 (Комунальний заклад "Центральна міська лікарня м.Кіровограда", вул.Фортечна, 21), про яку йшла мова на першій інформаційній сеісії сьогодні.

За словами пана Яринича, він я спілкувався з головою комісії, але той жодним чином не зміг пояснити, чому були видані бюлетені для голосування за кандидатів до рад.

“Для такої маленької дільниці, де всього 119 виборців, 40 виданих бюлетенів – це дуже велика кількість, адже ми знаємо, що вибори визнаються недійсними, якщо кількість бюлетенів перевищує 10 відсотків кількості виборців. Наразі, на місці складається акт,” заначив пан Яринич.

Також Костянтин Володимирович повідомив, що на одній з дільниць в районі Великої Балки в кабинках для голосування були виявлені календарики із символікою партії “Рідне місто”.

Стосовно ситуації з голосуванням на дому, про яку вже йшла мова на одній з прес-конференцій цього тижня, явне порушення було вявлено на одній з дільниць в Кіровському районі. Там жінка прийшла голосувати і вже на дільниці з’ясувалось, що вона ніби-то писала заяву про голосування на дому. Наразі на цій дільниці проводяться слідчі дії.

“В цілому по нашим даним кількість голосуючих на дому збільшилась в 5-7 раз порівняно з попередніми виборами,” – зазначив Костянтин Яринич.

Точилась дискусія і щодо опитування про назву міста, яке проводиться біля виборчих дільниць. Так, у різних районах міста в наметах де проходить опитування, різна ситуація. В одних у городян вимагають документи і це обурює їх, а в інших – навпаки, дозволяють голоувати будь-кому, без обмежень, не перевіряючи, навіть, чи проживає він у Кіровограді.

Одразу кілька учасників інформаційної сесії повідомили про те, що трапляються випадки, коли голосувати одна людина може по кілька разів, як у одному й тому є наметі, так і у різних. Зокрема, таки есперимент провели кіровоградські журналісти. Про такі факти повідомив і Микола Гречуха.

Наступна інформаційна сесій відбудеться о 15.00. На неї у якості спікерів запрошуються представники громадських організацій, проте взяти участь можуть й інші учасники виборчого процесу.

Інформаційний медіа-марафон проходить в рамках проекту "Молодь обирає", який здійснюється за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. Погляди учасників заходу не обов'язково збігаються з офіційною позицією уряду США.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!