П'ята сесія інформаційного медіа-марафону в Кіровоградському прес-клубі

26.10.15, 14:00

На п'ятій сесії в рамках інформаційного медіа-марафону в Кіровоградському прес-клубі - перші результати виборів та обговорення процесу голосування.

Костянтин Яринич, керівник виборчого штабу ПП "Блок Петра Порошенка "Солідарність", коментуючи результати паралельного підрахунку, зазначив, що результати, які є на теперішній час, його здивували, але це - вибір, який зробили люди. Втім, практично всі учасники дискусії зазначали, що політична сила, яку представляє пан Костянтин, має беззаперечне лідерство, як і кандадт на посади міського голови від цієї політічної сили Андрій Райкович.

Кандидат на посаду міського голови Артем Стрижаков коротко подякував за підтримку містян і повідомив результати підрахунку голосів його штабу, за якими саме він наразі посідає друге місце у мерських перегонах і проходить у другий тур. За його словами, кіровоградці віддали за нього 19914 голосов. Але, за словами Артема Стрижакова, наразі головна задача його штабу - захистити результат. Втім, його дані - попередні, адже ще близько 10 дільниць не здали протоколи.

Проте, думки різняться. Дмитро Сінченко (Кіровоградська обласна організація «Асоціація Політичних Наук»), спираючись на дані екзитполу, який проводила його органіазація, перше місце теж віддає Андрію Райковичу, а от друге - Андрію Табалову.

Дискутуючи про результати екзитполів, Костянтин Яринич зазначив, що такі різні дані можна пояснити тим, що кіровоградці виявився дуже чутливим до "засівання" деякими кандидатами. Мабуть, ви попали на ті дільниці, де кандидати докаладали певних зусиль, щоб прямо надавати виборціям певні блага. "Я не говорю про підкуп, проте така робота з виборцями велась", - зазначив Костянтин Володимирович.

Кандидат на посаду міського голови Віта Ататманчук, яка також була учасинцею інформаційної сесії, наголосила на порушеннях, про які їй повідомляли члени ДВК. Зокрема йшлось про те, що наприкінці дня голосування виборцям телефонували зі штабів кандидатів Артема Стрижакова і Андрія Табалова, запрошували голосувати. "Я на цю годину маю 4 позицію і хочу подякувати всім, хто віддав за мене голос. Це була моя перша спроба, тим більше, що я не була представником від бізнесу, я ставила на звичайних громадян, була зосереджена на вирішення складних соцальних питань і небагато часу приділяла публічній діяльності. Проте наразі я розумію що і це є важливим" - сказала Віта Вікторівна. Також Віта Атаманчук побажала, щоб у другому турі, який, судячи зі всього буде мати місце, переміг гідний кандидат. "На жаль, багато кіровоградців можуть сказати, що вже втомилися від безсистемності і безвідоповідальності влади, і, сподіваюсь, що той, хто очолить місто зможе це подолати" - додала вона.

Обговорюючи питання про використання адмінресурсу, Віта Атаманчук наголосила на тому, що принципово не використовувала свою посаду. Зокрема, зустрічі з колективами, які відбувались, призначались на позаробочий час і не на робочих місцях. "Я сповідую європейський підхід і хочу, щоб ми змінювали свідомість і підходи", - сказала Віта Ататамнчук.

Аналогічну позицію висказав і Костянтин Яринич. "Мене дивує позиція деяких кандидатів, які звинувачують нас у тому, що ми використовували адмінресурс. Це мабуть політіични технологія така. Я вважаю, що цього разу вибори проходили без таких прийомів", - зазначив він.


Інформаційний медіа-марафон проходить в рамках проекту "Молодь обирає", який здійснюється за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. Погляди учасників заходу не обов'язково збігаються з офіційною позицією уряду США.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!