Світ без звуків. Два Никифори – погляд через століття

29.10.15, 10:12

Днями у відділі мистецтв Кіровоградської обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського відбулося відкриття виставки «Світ без звуків. Два Никифори – погляд через століття» та навчальний семінар з художньо-декоративного мистецтва для дітей з обмеженими фізичними можливостями.

Організаторами заходу виступили Кіровоградська обласна організація інвалідів ВОІ СОІУ, Кіровоградська обласна громадська організація інвалідів "Народна академія творчості" та обласна універсальна наукова бібліотека ім.Чижевського. Експозицію виставки складали творчі роботи Никифора Скрипка – 12-річного хлопчика з аутизмом і вадами слуху – та ретроспективна експозиція художнього спадку українського художника-примітивіста Никифора (Єпифанія) Дровняка (21 травня 1895, Криниця —10 жовтня 1968, Фолюш), який теж мав вади слуху.
Виставка проходила всього три дні, але на ній встигли побувати педагоги з музичних шкіл кіровоградщини, художники, лінгвісти, соціальні працівники та батьки разом з особливими дітьми. Дякуємо Олені Скрипко, мамі Никифора, члену НАІУ за можливість потрапити в світ її сина та трішечки зрозуміти таких незрозумілих дітей. Всі, хто побував за ці дні на виставці змогли переоцінити свої вчинки, життя, жодна людина не пішла з виставки байдужою. А це головне-міняти наш світ на краще, надихати на життя!




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!