Чи має майбутнє інклюзія для дітей та молоді з інвалідністю?!

30.10.15, 10:00

Днями у приміщенні обласної універсальної наукової бібліотеки ім.Чижевського відбувся диспут "Майбутнє інклюзії дітей та молоді з інвалідністю"

Організаторами диспуту виступили Кіровградська обласна організація інвалідів ВОІ СОІУ, Кіровоградська обласна організація інвалідів "Народна академія творчості", обласна універсальна наукова бібліотека ім.Чижевського за участю студентів університета "Україна" , батьків дітей з інвалідністю, педагогів та працівників Кіровоградської міської психолого-медико-педагогічної комісії, представників громадських організацій інвалідів.
Модератором диспуту була Олена Скрипко, мама 12-річного хлопчика-аутиста з вадами слуху, представниця НАІУ, корекційний педагог, організатор, психолог і просто активна жінка. Такий формат диспуту проводиться вперше. Наголос цього диспуту був в першу чергу на позашкільну освіту. Головна мета заходу - це донести до широкої громадськості тезу, що діти з інвалідністю нічим не відрізняються від дітей без вад - вони такі ж гарні, талановиті, розумні. . .
Саме на прикладі свого сина Нікіфора Олена показала, яких результатів можливо досягти, коли буде поруч з дитиною вчитель, який любить і знає свою справу та батьки, які зацікавлені в розвитку своєї дитини . Дякуємо Олені Скрипко за цікавий, корисний та змістовний диспут.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!