Гра рівня Прем’єр-ліги

22.11.15, 14:00

У напруженому та цікавому протистоянні «Зірка» на виїзді зіграла внічию з «Черкаським Дніпром» ─ 2:2. Таким чином, підопічні Сергія Лавриненко почнуть другу половину сезону в 2016 році, займаючи перше місце в турнірній таблиці.

Перед цією важливою грою наставникам «Зірки» знову довелося вирішувати кадрові проблеми. До травмованих раніше Артема Щедрого та Григорія Баранця приєднався ще й Максим Ковальов. Залишився в запасі і не зовсім здоровий Ярема Каваців. Наші тренери були змушені повертати на звичну позицію в центрі оборони Олександра Кучеренка, пару якому склав Олег Допілка.
Команди розпочали матч, що проходив на важкому після дощу газоні, досить агресивно, практично без розвідки, продемонструвавши свої серйозні наміри. Спочатку стандарт кіровоградців був небезпечним, але наші футболісти не встигли замкнути передачу на дальній стійці. Трохи пізніше вже господарі поля заробили кутовий, а удар Анатолія Бурліна прийшовся трохи вище цілі. Поступово підопічні Ігоря Столовицького позначили свою перевагу, провівши кілька масованих атак, але до ударів по воротах Євгена Паста справа не дійшла. Гості намагалися відповідати стрімкими контратаками, змушуючи суперників порушувати правила. Небезпечно подавав зі штрафного праворуч Борис Баранець, коли захисники насилу вибили м’яч із воротарського. У наступній атаці в падінні головою пробивав Деребчинський: трохи неточно.

До 17-ї хвилини гості перехопили ініціативу і стали нагнітати обстановку біля воріт конкурентів. На лівому фланзі, як завжди, активно діяли Бацула з Мостовим, тримаючи в напрузі своїх візаві. Трохи рідше наші атаки йшли праворуч, де Чичикова намагався підтримувати Фатєєв. Правда, до висунутого на вістря Деребчинського і граючого по всьому фронту атаки Акименко, передачі доходили не так часто, як того хотілося б. У середині поля домінували Борис Баранець та Лупашко, які не дозволяли господарям здійснювати швидкий вихід з оборони. На 25-й хвилині «Зірці» після виконаного кутового вдалося забити, але арбітр відмінив взяття воріт, угледівши спірний офсайд у Чичикова.
Що стосується черкащан, то вони в основному закидали м’яч навісними передачами в розрахунку на вдалі дії на другому поверсі високого екс-форварда «Зірки» Батальського. Олександр мав або бити сам, або скидати на партнерів. Однак, на ділі центрбеки Допілка і Кучеренко грали уважно, не дозволяючи суперникам здійснювати задумане. На 30-й хвилині підопічні Сергія Лавриненка отримали право на небезпечний штрафний по центру, метрах у 18-ти від воріт.

Стандарт виконав Борис Баранець, проте голкіпер господарів Будюк, з величезними складнощами, «потягнув» м’яч з-під поперечини. Кіровоградці грали з гарним настроєм. І ось уже цілеспрямований Акименко, прийнявши дальню передачу, розвернувся і «вистрілив» з-за меж штрафного: трохи неточно. У ці хвилини ігрова та територіальна перевага гостей була незаперечною, а ось «дніпряни» контратакували все рідше. На 36-й хвилині досить дальній штрафний у виконанні Мостового мало не призвів до успіху, але знову надійно на останньому рубежі зіграв Будюк. Черкащани через дві хвилини відповіли ударом із розвороту з меж штрафного Скепського, але Паст свою команду виручив, накривши м’яч із другої спроби.
У кінцівці тайму підопічні Ігоря Столовицького активізувалися, заробили кілька штрафних, які, втім, небезпеки в собі не таїли. На жаль, і стандарти «Зірки», особливо численні кутові, не приносили бажаного результату. М’яч або вибивався гравцями оборони, або ставав здобиччю воротаря «Черкаського Дніпра».

В цілому ж, перший тайм, що завершився нульовою нічиєю, залишився за гостями, які виглядали більш цілісно, грали більш осмислено і створили більше загроз воротам черкащан. Ось тільки втілити свою перевагу в забитий м’яч у кіровоградців не вийшло.
Другий тайм почався з атаки черкащан, в ході якої м’яч, після навісу Олега Синьогуба, влучив у поперечину воріт Паста. Ще один атакуючий випад господарів завершився «ударом в небеса» Сафонова. Незабаром він же Сафонов заробив кутовий, який подав Скепський, а залишений без опіки нашими захисниками все той же активний Сафонов в падінні головою вразив ціль ─ 1:0.
Але радість господарів поля була недовгою. Після затяжної атаки кіровоградців, 53-й хвилині, внаслідок подачі в штрафну, на виході помилився голкіпер черкащан Будюк. Наш капітан Олег Допілка, який опинився в потрібний час у потрібному місці, без перешкод відправив м’яч у сітку ─ 1:1.
Окрилені успіхом, гості тут же провели ще один класний випад, але простріл уздовж воріт від лицьової лінії замкнути нікому не вдалося. А от Олександр Батальський був близький до того, щоб забити гол-красень. Форвард черкащан пробив метрів із 14-ти в падінні через себе, але Євген Паст свою команду врятував, перевівши м’яч на кутовий. Після подачі з кутової позначки, у воротарському кіровоградців виникла серйозна паніка й тільки в останній момент нашим захисникам вдалося вибити м’яч із лінії воріт. Ще один момент біля воріт суперників створив Бушман, що пограв свого часу в «Зірці». Юрій обіграв опікуна на підступах до штрафного й вивів до воріт Синьогуба, простріл якого ціною надзусиль ліквідували гравці оборони кіровоградців. Штурм підопічних Ігоря Столовицького наростав і ось уже Євген Паст відбиває удар з льоту ще одного екс-кіровоградця Олега Давидова, а після подачі кутового Сафонов головою пробиває у поперечину.
Через кілька хвилин, також після кутового, вже кіровоградці були близькі до успіху, коли м’яч пройшов у лічених сантиметрах від лівої стійки воріт Будюка.
На 69-й хвилині Сергій Лавриненко робить першу заміну, випускаючи на поле Романа Локтіонова, замість Деребчинського, який виконав великий обсяг роботи. А на 72-й хвилині спрацьовує старе футбольне правило, коли не забиваєш ти... І знову співавтором нашого гола став воротар «Черкаського Дніпра» Будюк, який випустив м’яч після високої подачі, дозволивши Дмитру Фатєєву вивести «Зірку» вперед ─ 1:2.

На жаль, незабаром отримав пошкодження Борис Баранець, якого замінив також не зовсім відновлений після пошкодження Ярема Каваців. Ігор Столовицький відповів подвійною заміною, кинувши в бій досвідчених Качура і Скарлоша. Таким чином, господарі поля пішли ва-банк, перейшовши на гру в два форварди ─ Качура і Батальського. Кіровоградці ж стали пресингувати суперників на їхній половині поля, перекриваючи зони для можливих атак. Але все ж, господарі йшли вперед в основному за рахунок довгих передач. І на 83-й хвилині ледь не зрівняли рахунок. Батальський поборовся на другому поверсі, скинувши м’яч на набігаючого Скарлоша, який пробив значно вище цілі. Це був заключний вдалий епізод за участю Батальського, що поступився місцем на полі Кошадзе.
Коли ж здавалося, що гра заспокоїлася й гості контролюють ситуацію, на 90-й хвилині на дальній удар після відскоку зважився Олег Тарасенко. Закритий своїми і чужими гравцями, Євген Паст моменту удару не бачив і відбити м’яч не зміг ─ 2:2.
У компенсований час підопічні Ігоря Столовицького кинулися виривати перемогу. І біля наших воріт було дійсно тривожно. Черкащани закидали м’яч у штрафну, де стабільно впевнено діяв на виходах кращий гравець «Зірки» в цьому поєдинку ─ Паст. Останнім штрихом цього найнапруженішого протистояння став штрафний у виконанні Скепського, що пробив значно вище воріт. Фінальний свисток арбітра зафіксував, в цілому, справедливу нічию ─ 2:2. Цей результат дозволив підопічним Сергія Лавриненка піти на зимову перерву в якості одноосібного лідера чемпіонату України в першій лізі.
Команду після гри привітали численні кіровоградські вболівальники, які виїхали на цей прохолодний осінній матч і шалено протягом всього поєдинку підтримували наших гравців. Команда подякувала «ультрас» за підтримку. Саме для вболівальників, які підтримують команду і після яскравих перемог, і після прикрих поразок, грає «Зірка»!

Текст та фото - http://fczirka.com.ua



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!