У музеї Осьмьоркіна дуже люблятьУкраїну!

25.11.15, 16:00

З нагоди відзначення Дня Гідності і Свободи в художньо-меморіальному музеї О.О.Осмьоркіна презентована виставка дитячої творчості «Ми любимо Україну!», організована спільно з дитячою художньою школою ім. О.О.Осмьоркіна та дитячою школою мистецтв.

Експозицію патріотичної виставки склали понад 30 творів учнів, віком від 11 до 15 років, виконаних в різних техніках. Живописні композиції за мотивами народних казок, легенд та історії сучасного життя вражають відкритістю кольору, нестримною фантазією, щирим бажанням пізнання навколишнього світу. Твори декоративно-ужиткового мистецтва, зокрема, паперова пластика, вишивка, батик, колаж та аплікація яскраво втілюють міфологічне і літературне розмаїття української народної традиції. Виставка осяяна світлими думками і спонукає до повноцінного буття з відкритим серцем, сповненим любові до України.

Вже багато років в музеї активно діє «Галерея дитячого мистецтва», мета якої презентація виставок дитячої творчості, популяризація кращих творів юних художників, залучення дітей до занять образотворчим мистецтвом. Так, за період діяльності музею з 1994 року було експоновано понад 30 виставок дитячого мистецтва - колективні, персональні, тематичні, виставки-конкурси. Ці вернісажі - результат спільної роботи музею та навчальних закладів міста та області.

Слід зазначити, що Кіровоградські початкові спеціалізовані мистецькі навчальні заклади - дитяча художня школа ім. О.О.Осмьоркіна, якій в минулому році виповнилося 55 років, та дитяча школа мистецтв, створена у 1986 році на базі дитячої музичної школи №5 у селищі Новому, в складі якої функціонує відділ образотворчого мистецтва, щороку випускають сотні вихованців, багато з яких продовжують фахову мистецьку освіту у вищих навчальних закладах. Але й той, хто не обирає професію художника, назавжди зберігає любов до творчості та захоплення мистецтвом.
В школах працюють яскраві педагогічні творчі коллективи. Досвідчені викладачі, багато з яких є членами Національної Спілки художників України, професійно передають дітям свої знання з живопису, рисунку, скульптури, декоративного мистецтва та історії світової образотворчості. Чимало учнів шкіл є активними учасниками та дипломантами міських, обласних, всеукраїнських та міжнародних виставок-конкурсів.

З відкриттям нинішнього вернісажу юних художників вітали заступник міського голови міста Кіровограда С.О.Колодяжний, начальник відділу культури і туризму Кіровоградської міської ради А.Ф.Назарець, голова правління Кіровоградської обласної організації Національної Спілки художників України А.В.Хворост, директор Кіровоградської дитячої художньою школи ім. О.О.Осмьоркіна Г.Г.Іванова та завідуючий відділом образотворчого мистецтва Кіровоградської дитячої школи мистецтв член НСХУ Ю.Б.Вінтенко. Схвально був прийнятий і музичний дарунок вихованців Кіровоградської дитячої школи мистецтв – лауреата І-ї премії У-го Відкритого Міжнародного конкурсу «Золотий зорепад» (м. Дніпропетровськ, 2013р.) піаністки Валентини Ткаченко та вокального ансамблю, який надзвичайно емоційно виконав пісню «За Україну».

Текст і фото надіслала Чернова Віта, директор художньо-меморіального музею О.О.Осмьоркіна



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!