Хто увійшов до складу Кіровоградської міської та обласної рад

26.11.15, 16:00

Кіровоградське відділення «ВМ ЛЖВ»як ініціатор створення громадської лікарсько-пацієтнтської групи при Департаменті охорони здоров’я Кіровоградської ОДА взяло на себе ініціативу в реалізації суспільно-важливих ідей в медицині, з метою раціонального використання бюджетних коштів. Це − відображення бюджетів лікарень в доступному вигляді для звичайних пацієнтів. А також посилення заходів профілактики ВІЛ/СНІДУ на Кіровоградщині.

Однак, активісти зустрілися з небажанням та затягуванням реалізації ініціатив, що сприятимуть раціональному використанню бюджетних коштів з боку Департаменту охорони здоров’я та Кіровоградської ОДА. У зв’язку з цим і вирішили проаналізувати новий депутатський корпус Кіровоградської обласної та міської рад, щоб посилити заходи та налагодити плідну співпрацю в зазначених напрямках з депутатами.

За даними Центральної виборчої комісії, до Кіровоградської міської ради обрали 42 депутати, більшість з яких (23 депутати, а саме 55,8 % від загальної кількості)є представниками бізнесу. По шість представників в депутатському корпусі від когорти освітян та чиновників, що становить 14,2 %. Від представників медицини увійшли до складу ради лише 2 депутати – 4,8%. Така ж ситуація і з пенсіонерами. До Кіровоградської міської ради увійшов навіть один студент (представник ВО «Свобода»). Також один депутат є громадським діячем і один безробітнім. Більшість представників бізнесу балотувалися від політичних сил БПП «Солідарність» (7 депутатів) та ВО «Батьківщина» (5 депутатів).
Медики балотувалися від об’єднання «Самопоміч» та ПП «Наш край». Схожа ситуація і в депутатському корпусі Кіровоградської обласної ради – серед 64 депутатів більшість є представниками бізнесу – 32 депутати (50%). Наступними за чисельністю представники влади − 14 осіб (22%).Лише три депутати обласної ради є представники медицини (4,7%). Крім того, до складу обласної ради увійшли 7 безробітних (11%), 4 пенсіонери (6,1%), 3 громадські діячі (4,7%) та 1 освітянин (1,5%). Найбільше представників бізнесу пройшли до ради від ВО «Батьківщина» (14 депутатів), БПП «Солідарність» (5 депутатів), ПП «Опозиційний блок» (5 депутатів). Медики ж балотувалися від БПП «Солідарність» (2 депутати) та ПП «Опозиційний блок».
Від представників медицини стали депутатами в Кіровоградській обласній раді троє осіб. Це Олександр Фролов (51 рік, вища освіта, начальник Спеціалізованої СМЧ м. Смоліне, ПП «Опозиційний блок»), Костянтин Чурпій (68 років, вища освіта, Головний лікар Маловисківської ЦРЛ, БПП «Солідарність»), Олександр Шевчук (40 років, вища освіта, завідувач хірургічним відділенням Кіровоградської обласної лікарні, БПП «Солідарність»).
У Кіровоградській міській раді двоє осіб, дотичних до сфери охорони здоров’я: Олександр Артюх (53 роки, вища освіта, головний лікар Центральної міської лікарні м. Кіровограда, об’єднання «Самопоміч»),Микола Гамальчук (66 років, вища освіта, завідувач Центру первинної медико-санітарної допомоги м. Кіровограда, ПП «Наш край»). Кіровоградське обласне відділення «ВМ ЛЖВ» висловлює готовність до співпраці в напрямках раціонального використання бюджетних коштів та надання якісних медичних послуг на Кіровоградщині та закликає долучитись до цього депутатів Кіровоградської міської та обласної рад і Кіровоградську обласну державну адміністрацію.

Прес-служба Кіровоградського осередку «Всеукраїнської мережі ЛЖВ»


ДОВІДКА:
The All-Ukrainian Network of People Living with HIV/AIDS (http://network.org.ua) is a charitable organization founded by the HIV-positive people that provides people with HIV/AIDS with assistance within the framework of national and international programs. One of its goals is to ensure access to treatment – an antiretroviral therapy - for HIV-positive people. This therapy allows to improve and prolong lives of people who live with AIDS. The All-Ukrainian Network of People Living with HIV/AIDS was recognized as the best organization that combats the stigma and discrimination against HIV-positive people. Its representative offices are in all regions of Ukraine where more than 20 000 clients receive consultations.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!