«Гармонія природи» - для військових

23.12.15, 16:00

З нагоди Дня Збройних Сил України співробітники Кіровоградського обласного художнього музею завітали з пересувною виставкою «Гармонія природи» до військової частини А 1840 з мистецьким подарунком. Ним стала експозиція нашого земляка, художника-аматора з Кіровоградщини В.А.Шульги (1923–2005).

В її основу покладено живописні твори, що відображають пейзажну лірику звеличення краси і природи, краси життя, як джерела творчої енергії. Серед них слід відзначити такі роботи: «Перший сніг біля Висі» (1972), «Діти біля джерела» (1967), «Весна в заплавах Висі» (1978), «Сіно» (1970), «Похмурий вечір» (1978), «Пташниця в копах» (1970), «На городі» (1972). Слід зазначити, що колектив музею і військову частину А 1840 пов’язує давня дружба.

Тож цього разу перед відкриттям експозиції «Гармонія природи» музейникам було запропоновану екскурсію по території частини, цікаву розповідь про її бойовий шлях на фронтах ІІ світової війни, та вже про участь військовослужбовців ЗСУ в антитерористичній операції на сході нашої країни в наш час. Прекрасні живописні роботи допомогли «розфарбувати» нехай і бурхливі, а все ж таки сірі будні військової служби. Для багатьох військових у наш буремний час, – час військової агресії, такі виставки є чи не єдиною можливістю доторкнутись до прекрасного, до тонкої краси живописної лірики. Тож музейники влаштували для військових своєрідну репетицію свята.

Микола Правда – науковий співробітник Кіровоградського обласного художнього музею



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!