​Власний бізнес як альтернатива безробіттю

31.12.15, 10:00

Стан ринку праці, тенденції розвитку економічного сектору країни впливають на рівень зайнятості населення, орієнтуючи найбільш активних шукачів роботи на самозайнятість. Для незайнятих трудовою діяльністю громадян власна справа стає гарантом фінансової стабільності та впевненості в завтрашньому дні.

З-поміж інших соціальних послуг, служба зайнятості активно сприяє зареєстрованим безробітним у започаткуванні власного бізнесу: організовує навчання за програмою «Підприємець-початківець», надає одноразову фінансову допомогу тощо.

Шансом стати підприємцем скористалась і пані Юлія Б., яка втративши роботу, звернулась до Олександрійського міськрайонного центру зайнятості по допомогу в працевлаштуванні. Перебуваючи на обліку, молода жінка відвідувала різнопланові заходи, на одному з яких дізналась про можливість відкрити власну справу за сприяння служби зайнятості. Зі сферою діяльності вона визначилась одразу – виробництво хліба та хлібобулочних виробів. За направленням центру зайнятості пані Юлія пройшла відповідну підготовку, а згодом розробила й успішно захистила бізнес-план, який після отримання одноразової грошової виплати для започаткування власної справи почала реалізовувати.

Власний бізнес жінки почав набирати обертів, тому в неї виникла потреба в додатковій робочій силі. З метою задоволення кадрових потреб, підприємець звернулася до міськрайонного центру зайнятості вже в якості роботодавця. На новостворені робочі місця з компенсацією витрат, пов’язаних зі сплатою єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, жінка працевлаштувала двох осіб. Ще один зареєстрований безробітний зараз проходить стажування безпосередньо на робочому місці, по закінченню якого отримає роботу.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!