Шість проектів за програмою «Активні громадяни» підтримає Британська рада на Кіровоградщині у новому році

31.12.15, 18:00

Приємні новини для початку нового року – Британська рада в Україні розглянула першу частину проектів соціальної дії, поданих зі всієї держави за програмою «Активні громадяни», і вже відібрала ті кращі, які отримають фінансування.

На Кіровоградщині партнером програми «Активні громадяни» є Новоукраїнська районна громадська організація «Прес-клуб реформ». Тренери прес-клубу – Андрій Флоренко та Ганна Дядечко, – провели восени у місті два навчальних тренінги для майже шести десятків активістів. Під час тренінгів було написано і подано на фінансування 18 проектів соціальної дії.

Андрій та Ганна ведуть тренінг
Андрій та Ганна ведуть тренінг
У результаті розгляду проектів вже відомо, що будуть підтримані шість проектів – це проект «Спортивний майданчик «Твоє майбутне», який подала громадська організація «Українсько-паторіотичне об’єднання «Борець», проект «Прогулянки старим Єлисаветом», що його створив Дмитро Таращук, проект «Здорове харчування – цікаве спілкування!» від дитячої громадської організації «Екологічні детективи» із Новоукраїнки, тренінгова програма з телевізійної журналістики для студентської молоді «Media-кузня» від Вікторії Салогуб, проект «Видимий - значить живий!» від Олега Петренка, а також освітня програма з соціального підприємництва для молоді «Open space» від Ірини і Сергія Ткаченків.

Британська рада звертає увагу, що деякі з цих проектів ще потребуватимуть доопрацювання, тож більш детальну інформацію про обсяги фінансування можна буде отримати після 11-го січня. Але вже зараз можна сказати, що загальна сума інвестицій, залучених у соціальну сферу області таким чином складе не менше, аніж 70 тисяч гривень.

Учасники тренінгів
Учасники тренінгів
Проекти, подані кіровоградцями, дуже цікаві. Зокрема, за одним проектом планується створення вуличної тренувального майданчика для дітей та молоді у районі Масляниківка (м. Кіровоград) – на території біля спортивного клубу «Борець». Інший проект спрямований на створення та відновлення інформаційних візитівок (стендів) пам’яток архітектури та містобудування у Кіровограді, які привертають увагу жителів та гостей міста до визначної архітектури, створюють уяву значимості архітектурної автентичності шляхом занурення у минуле, а також суспільного розуміння щодо її збереження. Третій проект має на меті розробку і впровадження для учнів районної школи курсу уроків із основ здорового харчування, наукової ефективності і крос-культурних аспектів їжі, щоб діти стали справжніми шеф-кухарями та тренерами у приготуванні страв, готовими поділитися своїми знаннями із однолітками.

Ще один проект складатиметься із серії тренінгів та майстер-класів із телевізійної журналістики для студентської молоді. Ця програма орієнтована для студентської молоді, яка має зацікавленість працювати в телевізійній журналістиці та розвивати журналістські компетенції. П’ятий проект спрямований на те, щоб зменшити рівень участі пішоходів у ДТП через проведення інформаційної кампанії про важливість захисту пішоходів Кіровограда у вечірній (темний) час доби та поширення серед школярів, спортсменів, активної молоді і батьківських комітетів світло-відбиваючих наклейок (брелоки,браслети). І шостий проект націлений на створення сучасної освітньо-комунікаційної платформи для поширення культури та практики соціального підприємництва серед молоді Кіровоградщини, активізація підприємницького потенціалу молоді.

Детальнішу інформацію про роботу програми «Активні громадяни» від Британської ради в Україні можна дізнатися, звернувшись до координатора Прес-клубу Вікторії Талашкевич за номером 050-321-39-19 Наступний тренінг за програмою «Активні громадяни» відбудеться у Кіровограді 15-17 січня. Слідкуйте за анонсами у групі на Facebook ActiveCitizensKirovohrad



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!