Сусіди 3.0: Польсько-українсько-білоруська програму для громад

22.02.16, 16:00

Польсько-українсько-білоруська програма для активних громад "Сусіди 3.0" відкриває набір на 2016 - 2017 рік. Прийом заявок триває до 18 березня.

Яким, на твою думку, є ідеальне місце для життя? Безпечне, таке, що надихає, повне доброзичливих людей, які цікаво й творчо проводять час разом? Чи це простір, де можна дискутувати на важливі теми, дізнатися щось нове та зустріти людей з різних культур та середовищ? Місце, де перетинаються різні теорії і стилі життя, а люди хочуть ділитися та співпрацювати? Якщо ти сповнений енергії та ідей, як зробити, аби таких місць було більше, але не знаєш, з чого розпочати, запрошуємо на польсько-українсько-білоруську програму для місцевих активістів "Сусіди 3.0".

Даємо поради, підтримуємо, надихаємо, допомагаємо, забезпечуємо конкретними засобами та знаннями, а також створюємо простір для реальної зустрічі активних людей з Польщі, України та Білорусі. Основними цінностями, на яких базується програма, є солідарність, відповідальність, рівність, різноманіття, демократія, відкритість, а також критичне мислення. Підтримуємо тих, хто на практиці хоче довідатися про ці цінності через співпрацю з іншими та реалізацію своєї ідеї.

Програма була створена на основі «Майстерні громадської активності» і представляє ті самі цінності.Більше про цінності програми читайте на dialogue-for-change.org Програма триває від травня 2016 до червня/липня 2017 року. Протягом цих місяців учасники зустрічаються на міжнародних тренінгах, здійснюють сусідські візити та працюють у своїх місцевих громадах. Програма розглядає місцеві проекти та волонтерство як засоби суспільних змін.

Обрані команди запрошуються на одну з трьох Перших Зустрічей.Кожна семиденна зустріч в Польщі, Україні чи Білорусі відбудеться в травні 2016 року.

Під час подачі заявки обираємо одну з поданих тем:

Тема 1: "Старі-нові кордони: міграція, інтеграція, ізоляція"

07.05 – 14.05.2016

Тема 2: "Трансформація мислення: автентичність і технологія"

07.05 – 14.05.2016

Тема 3: "Для чого нам сусідство? Виклики та рішення"

14.05 – 21.05.2016

Програма розрахована на людей віком від 18 до 35 років, які мешкають в Польщі, Україні, Білорусі та хочуть розпочати свою пригоду з активізацією місцевих громад. Запрошуємо до співпраці людей з різних місцевостей та з різним рівнем освіти. Ми відкриті як для студентів, так і тих, хто вже закінчив навчання, волонтерів неурядових організацій і тих, то не має жодного відношення до будь-яких установ, працевлаштованих та безробітних, жителів міст та сіл.

Ми приймаємо індивідуальні заявки та заявки від місцевих груп, що складаються з двох людей, які мають ідею проекту або зміни в своєму оточенні. Діяльність може також мати міжнародний характер, тобто бути втілена спільно учасниками з Польщі, України та Білорусі. До співпраці також запрошуємо випускників програми Майстерня Громадської Активності. В команді, що подає заявку, може бути тільки один випускник/одна випускниця.

Детальний графік програми 2016/2017 знайдете на сторінці

Заявки приймаємо онлайн до 18 березня 2016 року, достатньо заповнити цей формуляр для реєстрації.

Контакти:

Марта Ґавінек-Даґарґулія - marta.gawinek@sasiedzi3.org

Іванна Чупак ivanna.chupak@susidy3.org

Катажина Дорота - katarzyna.dorota@sasiedzi3.org

Детальніше:dialogue-for-change.org & facebook.com/susidy3.0



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!