Творчий та соціальний розвиток дітей з вадами слуху та мови «Творчість у тиші»

03.03.16, 10:00

Щорічно третього березня у світі відзначається Міжнародний день охорони здоров'я вуха і слуху. У цей день медичні та волонтерські організації в різних країнах проводять заходи, спрямовані на те, щоб підвищувати обізнаність населення про можливі проблеми, пов'язані зі слухом.

Саме тому сьогодні, третього березня сайт «Тусовка» повідомляє про проект, спрямований на творчий та соціальний розвиток дітей із вадами слуху та мови, який називається «Творчість у тиші» і який написала Варвара Діордієва, креативний директор магазину «Світ креативу». Написала – і отримала фінансування від програми «Активні громадяни» Британської Ради в Україні.

Варвара Діордієва планує навчити кіровоградських глухих дітей новим технікам самореалізації, новим видам творчості, допомогти їм реалізувати свій потенціал через творчість. Загалом же метою проекту є мотивація та надихання дітей на творчість, а також Варвара хоче навчити їх, як у подальшому заробити на поробках, монетизувати своє хобі. Серед партнерів проекту - кіровоградський обласний художній музей, а також кіровоградське телебачення.

Справа в тім, що у нашому місті відсутні майстер-класи для глухих дітей, відсутній достатній творчий розвиток для них у позашкільний час і, відповідно, пов’язана із цим соціалізація хлопчиків та дівчаток. Навіть сурдопереклад, що використовується у школі на уроках праці, не відтворює повністю потрібну інформацію, адже навчають дітей найпростішим технікам, не розповідаючи, як у майбутньому на цьому заробити. Діти не відчувають, що можуть за допомогою свого таланту і творчості робити щось дійсно корисне, а колись навіть заробляти на цьому.

- Глухі діти не беруть участі у виставках та ярмарках, не можуть повною мірою показати себе та свої здібності. Тому ми й хочемо залучити діток до занять поза межами школи і навчити їх основам просування своєї творчості у мережі он-лайн, - розповідає Варвара Діордієва.

Під час майстер-класів та тренінгу за проектом «Творчість у тиші» глухі діти навчаться новим технікам рукоділля, зможуть спілкуватися за допомогою творчості з іншими майстрами, освоять способи заробітку он-лайн та реалізують себе у нових сферах. Цей проект стане прикладом для глухих людей у різних куточках України та світу, - а програма «Активні громадяни» діє у більш ніж сорока країнах світу, - що завдяки творчості можна реалізувати себе і заробити гроші.

Підсумовуючи сказане, хочеться відзначити, що наше суспільство нарешті буде звертати більше уваги на потреби включення всіх людей у цікаві громадські процеси. Ми досягнемо зменшення бар’єрів у суспільстві – поміж різними людьми через творчість. Після завершення проекту Варвара Діордієва планує проводити у місті виставки хенд-мейд разом із дітьми, які навчаться створювати роботи своїми руками, залучати їх до ярмарків та різних масових заходів.

Більше знає про проект Варвара Діордієва
Телефон: 099-654-87-57

Довідка: “Активні громадяни” – програма Британської Ради для молоді у галузі міжкультурного діалогу і соціального розвитку. Проект реалізується у більше ніж у 40 країнах світу, у тому числі - в Україні та на Кіровоградщині. Мета проекту - сприяти соціальним змінам і забезпечувати сталий розвиток через створення і розбудову мережі лідерів. Звісно, це неможливо без залучення громадських організацій, які є рушіями реформ у своїх громадах та надання їм знань та навичок, що сприятимуть побудові відносин між людьми на засадах рівності та рівних можливостей, поваги до різноманіття, вміння вести безконфліктний діалог.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!