100 кілограмів кришечок - це 1200 гривень на протезування бійців

25.03.16, 14:00

По всій Україні громадські та благодійній організації збирають кришечки, здають їх на пункти прийому вторинної сировини, і на виручені гроші допомагають тим, хто цього потребує. Цілі можуть бути різними, у залежності від того, чого потребує конкретна громада. Зокрема, фонд «Овес» використовує зібрані кошти на протезування бійців ( більше про роботу фонду можна дізнатися за посиланням).

Чому збирають саме кришечки? Перша причина – кришечки коштують більше, аніж, наприклад, макулатура. Днями працівники обласної юнацької бібліотеки у Кіровограді завезли на пункт прийому сто кілограмів кришечок. Збирали їх з осені минулого року - кришечки приносили і діти, і дорослі.

За словами Олександри Харченко, яка координує акцію у бібліотеці, після сортування кришечок фонд «Овес» отримає на рахунок 1200-1500 гривень, у залежності від якості прийнятої вторинної сировини.

Олександра Харченко - зважування кришечок
Олександра Харченко - зважування кришечок
- Наша бібліотека свого часу заключила угоду із фондом «Овес», що ми виступаємо місцем по збору кришечок у Кіровограді. А фонд «Овес» у свою чергу заключив угоду із компанією «Екологіка Кіровоград», - розповідає Олександра Харченко, працівник бібліотеки. Тепер, за її словами, все легко і прозоро – кіровоградці приносять кришечки до бібліотеки, бібліотека передає їх на пункт прийому, пункт прийому сортує і перераховує кошти у фонд «Овес», а з фонду телефонують у Кіровоград і звітують, що гроші отримані і яким чином використані.
Акт передачі кришечок
Акт передачі кришечок
Друга причина для збору і здачі кришечок – це легкість даного процесу. Долучитися може кожен, адже щодня ми з вами купуємо, використовуємо або викидаємо на сміття, як мінімум, одну ємність, що має пластикову кришечку. Третя причина - збираючи кришечки, ми робимо довкілля чистішим. Та й скласти їх в одному місці у домі чи в офісі, а потім перевезти на пункт прийому зручно і легко.

- У мій невеликий автомобіль Citoen-C1 за один раз влізло мішків і коробок із кришечками вагою 65 кілограмів. Це при тому, що ми вдвох із бібліотекарем поїхали до пункту прийому у Кіровограді по вулиці Комарова, 68 , - розповідає керівник громадської організації «Прес-клуб реформ» Вікторія Талашкевич. За її словами, якби працівник бібліотеки не поїхала, то й на переднє сидіння можна було поставити решту мішків, а це ще 35 кілограмів, і за один раз все перевезти.

Зважування кришечок
Зважування кришечок
Стосовно ще одного питання, яке виникає у кіровоградців, і на яке ми шукали відповідь, це мета збору грошей – протезування бійців. Влада інформує, що всі бійці, яким необхідне протезування, ним забезпечені. Ми запитали, чи дійсно це так, у координатора об’єднання «Армія SOS – Кіровоград» Оксани Червоної.


- Насправді, бійців забезпечують за державні кошти українськими протезами. Ті, хто потребує протезів від закордонних виробників, можуть потрапити до спеціальних програм, що фінансуються окремо, а можуть і не потрапити, - розповідає Оксана. Тож, насправді, є чимала кількість військових, які постраждали під час бойових подій на Сході України, і потребують протезування, яке не може забезпечити держава. Детальний звіт про кожну копійку, зібрану за кришечки і витрачену фондом «Овес» на протезування бійців, читайте за посиланням




  • Перевезення кришечок
  • Підписання акту про передачу кришечок
  • Зважування кришечок
  • Зважування кришечок
  • Акт передачі кришечок
  • Олександра Харченко - зважування кришечок
  • Пункт прийому кришечок у Кіровоград - Комарова, 68

Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!