Промінь-2016: Обрано кращий фільм про права дитини!

02.04.16, 10:00

П’ятий ліцейний фестиваль аматорського кіно «Промінь-2016» пройшов у Кіровограді минулої середи. У його рамках відбувся показ дванадцяти короткометражних фільмів, створених учнями 9-11-х класів комунального закладу «Педагогічний ліцей Кіровоградської міської ради Кіровоградської області».

Цього року основно.ю темою фестивалю була тема «Права дитини». Для кожного класу в результаті жеребкування було обрано підтему, яка відповідає певній статті Конвенції ООН про права дитини.

З метою якісної підготовки до фестивалю учні взяли участь у двох навчальних тренінгах, які провели Вікторія Талашкевич, Зоя Богдашова та Геннадій Зорін. Корисні буклети та брошури про права дитини на тренінги надала програма UNICEF в Україні.

Після підготовки на розгляд журі фестивалю було подано 12 фільмів, які були надзвичайно різноманітні. Зокрема, 11-тий філологічний клас2 створив філь «User» (тема - Здоров'я та охорона здоров'я). Фільм отримав спеціальний приз від творчої групи «Zorin&Bogdashova». Дев'ятий клас (перша творча група) створив фільм «Будьте взаємно красивими» про особисте життя, честь і репутацію. Він отримав спеціальний приз від телеведучого програми "Єлисаветградський книговир" Дмитра Шульга та приз від UNICEF, який вручила Вікторія Талашкевич. Чудовий фільм «Діти без дитинства» про соціальне забезпечення зняла команда 10-го українського філологічного класу. Так само пронизливий ролик під назвою «Не заґратовуйте фантазію!» представив 11-тий український філологічний клас.
Фільм 9-го класу (друга творча група) названий «Краще життя – є тільки життя» отримав спеціальний приз від секретаря Кіровоградської міської ради Сергія Бойка, та приз від UNICEF, який вручила Вікторія Талашкевич. Також Вікторія вручила приз за фільм «Время не вернуть» про репродуктивні права, створений командою 11-го філологічного-1-го класу. Два чудові ролики підготували команди 11-го фізико-математичного класу «Никогда не сдавайся» (про право на освіту) та 11-го правового класу - «Індивідуальність Особистості» (про збереження індивідуальності). Окремий спеціальний приз від філії Національної телекомпанії України «Кіровоградська регіональна дирекція» вручила Олена Кваша команді 10-го правового класу за фільм «Миг жизни» (про дитячу працю).

Переможцями ж фестивалю стали команда 10-го фізико-математичного класу з фільмом «Мамин подарунок» (перше місце), команда 10-го філологічного-1 класу з фільмом «+0,5%» (друге місце) та команда 10-го філологічного-2 класу з фільмом «Бажаю» («Wünschen») - (третє місце).

Суддівська колегія фестивалю «Промінь-2016»

Переможці фестивалю
Переможці фестивалю
1. Координатор Кіровоградського прес-клубу, журналіст, громадській діяч, телеведуча – Талашкевич Вікторія Олегівна.
2. Старший викладач кафедри видавничої справи та редагування КДПУ ім. В. Винниченка, кандидат філологічних наук, телеведучий – Шульга Дмитро Олександрович.
3. Режисер – Богдашова Зоя Юріївна.
4. Відеограф – Зорін Геннадій Сергійович.
5. Помічник секретаря Кіровоградської міської ради Бойка Сергія Вікторовича, голова ревізійної комісії профкому студентів КДПУ ім. В. Винниченка – Трушевич Ганна Богданівна.
6. Перший заступник директора виконавчого філії Національної телекомпанії України «Кіровоградська регіональна дирекція» – Кваша Олена Юріївна.
7. Директор Педагогічного ліцею, кандидат педагогічних наук – Чередніченко Наталя Юріївна.

Відеороботи оцінювалися за такими критеріями, як відповідність правилам фестивалю (тематика, часовий регламент), оригінальність сценарію, робота режисера, оператора та акторська гра, а також монтаж, музичний супровід, якість звуку і картинки.




  • Переможці фестивалю

Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!