Завод «Червона зірка» планують змінити на честь його засновників – братів Ельворті

02.04.16, 16:00

Змінити назву публічного акціонерного товариства «Червона зірка» на «Ельворті» (Elvorti) на честь засновників заводу - англійських підприємців Роберта і Томаса Ельворті, - планується винести розгляд акціонерів підприємства, збори яких відбудуться 22-го квітня 2016 року.

Перейменування не пов’язане із так званим «законом про декомунізацію». Рішення повернути назву підприємству, з якою воно утворилося, було прийнято ще у 2008 році, коли був розроблений план ребрендингу ПАТ «Червона зірка». У рамках цього плану проводились переоснащення та модернізація підприємства, впровадження інновацій, переоблаштування виробничих, складських і побутових приміщень. Це сприяло розробці і виводу на ринок такої техніки, що відповідає вимогам сучасного глобального ринку.

Поки велась підготовка до перейменування для маркування нової техніки на підприємстві використовується подвійний логотип: «CHERVONA ZIRKA/ELVORTI», повідомляє менеджер по зв’язкам з громадськістю ПАТ «Червона зірка» Діна Ярова. За її інформацією, керівництво підприємства із великою повагою ставиться до того періоду, коли завод носив назви «Красная звезда» та «Червона Зірка». Саме у «краснозвездовский» період були побудовані нові корпуси, відбулось оснащення сучасним на той момент технологічним обладнанням, що дозволяло випускати до 80 тис. одиниць техніки на рік, забезпечувались робочими місцями тисячі кіровоградців…

ПАТ «Червона зірка» залишається провідним виробником посівної та ґрунтообробної техніки в Україні. Підприємство орієнтується на проектування сільгоспмашин світового рівня, призначених для роботи із застосуванням сучасних технологій обробітку грунту. Керування усіма аспектами діяльності ПАТ «Червона Зірка» здійснюється за єдиними принципами в рамках єдиної інтегрованої системи менеджменту, що відповідає вимогам системи ISO 9001:2008 (ISO 9001:2009). Частка експорту в обсягах реалізації продукції становить біля 55%.

У 2015 році обсяг реалізації продукції ПАТ «Червона зірка» зріс на 550 одиниць. Чистий дохід (виручка) від реалізації продукції станом на 01.01.2016 р. – 654,8 млн. грн. Збільшився обсяг реалізації за 2015 рік на ринках Європейського союзу на 40%. За 2015 рік компанія перерахувала 40,8 млн. грн. податків та зборів до бюджетів всіх рівнів. За 2015 рік обсяг капітальних інвестицій склав 140,4 млн. грн. Підприємством заплановано подальше збільшення обсягів виробництва та обсягів реалізації продукції на 25%.

Нагадаємо, що завод Роберта і Томаса Ельворті був заснований у 1874 році у місті Єлисаветград. З невеликої майстерні по ремонту, підготовці машин, які завозилися з Англії, згодом перетворився у велике підприємство по виробництву сільгосптехніки. У 80-ті роки ХІХ століття завод «Ельворті» став одним з найбільших спеціалізованих підприємств по виготовленню сільськогосподарської техніки в Європі. В 90-х роках ХІХ століття на заводі «Ельворті» розпочато виробництво дискових сівалок. Продукція підприємства отримувала медалі та призи на різноманітних міжнародних виставках. Більше про історію заводу можна дізнатися у музеї, контакти якого ви знайдете за посиланням



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!