Збережи здоров´я: Дізнайся більше про туберкульоз та СНІД

02.04.16, 12:00

Кожна людина прагне бути здоровою, почуватися безпечно і досягти успіху в житті. Але на шляху до цього є чимало перешкод. Серед них і ті, що не залежать від нашої волі (спадковість, екологічні проблеми, соціальні катаклізми, епідемії), і ті, які ми створюємо собі самі.

З іншого боку, сучасний світ ставить перед людиною нові виклики й завдання, упоратись із якими без належної підготовки не просто. В Україні відбувається різке зниження загального рівня здоров’я, середньої тривалості життя, розповсюдження інфекційних хвороб, зокрема, туберкульозу та ВІЛ/СНІДу. 29 березня для студентів будівельного коледжу, інституту комерції та машинобудівного коледжу був проведений відкритий мікрофон «Молодь обирає життя», присвячений проблемі захворювання на туберкульоз і СНІД.

На захід були запрошені Гончаренко О. М., голова міської організації Червоного хреста України, Щаслива А. М., лікар-фтизіатр обласного тубдиспансеру та Луняченко І. В., лікар-епідеміолог обласного СНІД центру. Алла Михайлівна зауважила, що ситуація зі станом здоров’я значною мірою обумовлена низьким рівнем знань переважної більшості людей щодо закономірностей формування, збереження і зміцнення власного здоров’я, легковажним і нерідко безвідповідальним ставленням до цієї цінності, якою нагородила людину природа. Лікар розповіла про основні клінічні прояви туберкульозу та особливості комплексного лікування хворих.


Туберкульоз є актуальною медико-соціальною проблемою не тільки в Україні, а й в усьому світі. У 1993 році Всесвітня організація охорони здоров’я оголосила туберкульоз глобальною загрозою людству. Ситуація з туберкульозом в Україні дуже складна – починаючи з 1995 року зареєстровано епідемію туберкульозу. Ірина Валеріївна наголосила, що розвитку туберкульозу також сприяє ВІЛ-інфікування, адже ВІЛ-інфіковані особи набагато частіше хворіють, тому що ВІЛ пригнічує імунну систему організму. Студенти дізналися про шляхи інфікування СНІДом та прийшли до висновку, що профілактичне обстеження та, в разі необхідності, вчасне звернення до лікаря може врятувати людині життя.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!