Фантастична весна

18.04.16, 18:00

Минулого тижня у відділі Кіровоградського обласного художнього музею - картинній галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна», у рамках «Творчої майстерні» був проведений майстер-клас з декоративного живопису «Фантастична весна».

Перший весняний майстер-клас цього року у рамках «Творчої майстерні» був присвячений темі живої природи, краси і творчого самовдосконалення. Відвідувачі заходу, починаючі художниці, що дізналися про майстер-клас з афіші у соціальних мережах, створювали образи казкових квітів, відкривши для себе таким чином захопливий світ мистецтва та декоративного живопису. На відміну від традиційного живопису, в декоративному відсутня повітряна і лінійна перспектива, всі елементи твору є однаково чіткими.
В стилізованому зображенні елементи твору відтворюють характерні особливості предметів, відображаючи їх суть, а колір використовується як засіб підвищення виразності та емоційності. Роботи, що малювали наші майстрині, вирізнялися своєю незвичністю та динамікою, «живою лінією», пластикою форми і цікавими кольоровими поєднаннями. Образи квітів, що вийшли у учасниць творчої майстерні, були натхненними і живими, створюючи настрій пробудження живої природи. По завершенні майстер-класу кожна з учасниць заходу забрала з собою не тільки виразну і емоційну картину, що передавала її внутрішній стан, а й чудовий настрій, спогади про теплу, творчу атмосферу майстерні в галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна».

Богдан Мороз – художник І категорії відділу музею - картинної галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна»




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!