Незабаром - тиждень планування сім'ї

25.04.16, 16:00

Згідно наказу МОЗ цього року Всеукраїнський тиждень планування сім'ї та збереження репродуктивного здоров'я відбудеться з 10 по 17 травня.

Метою заходів, які традиційно проводяться під час тижня є підвищення інформованості населення з планування сім'ї та пропаганда здорового способу життя для збереження репродуктивного здоров'я.

"Незважаючи на те, що з кожним роком збільшується кількість абсолютно доступних, безкоштовних інформаційних джерел, освіченість населення щодо збереження власного здоров’я, сучасних, безпечних методів планування сім'ї залишається досить низькою. Так, вже кілька років працює інформаційний сайт planA.org.ua , безкоштовна інформаційна лінія, де за телефоном 0 800 50 27 57 можна отримати консультації та поради. Проте, часто молодь користується "порадами" "досвічених" однолітків, "фаховими" думками із сумнівних інтернет-джерел та не звертається до спеціалістів. Тому проблеми вагітності у дуже юному віці, незапланованої вагітності та ускладнень, які виникають унаслідок аборту, залишаються досить актуальними", - коментує керівниця проекту "Здоров'я жінок Кіровоградщини" Ольга Гріднєва.

Цього року під час тижня планування сім'ї на кіровоградців чекає кампанія соціальної реклами та інформаційно-просвітницькі акції. Планують активістки проекту інтенсивну роботу із молоддю, особливо зі студентством та учнівством професійно-технічних навчальних закладів.

Про дати і місце проведення тематичних активностей Тусовка обов'язково писатиме. Слідкуйте за анонсами!

Проект "Здоров'я жінок Кіровоградщини" - партнерський проект програми “ Здоров’я Жінок України”, що виконується Інститутом досліджень і тренінгів ім. Джона Сноу за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку. Програма спрямована на захист репродуктивного здоров‘я українських жінок і сімей шляхом покращення використання сучасних методів контрацепції як альтернативи не планованим вагітностям і пов‘язаним із ними абортам. Серед пріоритетів програми - створення можливостей для жінок і пар приймати поінформовані рішення щодо планування сім’ї та репродуктивного здоров’я, покращення знань постачальників послуг з сучасних методів планування сім’ї, а також їх клінічних і консультативних навичок, а також допомога у створенні національного і регіонального політичного середовища, сприятливого для планування сім’ї і репродуктивного здоров’я.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!