Сьомий Великодній Благодійний Аукціон: 137 740 гривень!

27.04.16, 20:26

Сьогодні, 27-го квітня у Кіровограді всьоме відбулася благодійна акція, яку напередодні Великодня проводять у форматі Аукціону – продажу творів мистецтва. Захід проходив у гостинних стінах обласного художнього музею, а на торги було виставлено понад сорок лотів. Це були і картини, і інші твори мистецтва, безоплатно передані як авторами-художниками, так і колекціонерами та власниками галерей.

Цього року кошти, зібрані в результаті торгів, будуть спрямовані на потреби пацієнтів Кіровоградського обласного онкологічного диспансеру. Не секрет, що рівень онкологічних захворювань серед мешканців нашого регіону досить високий, і ця біда торкається тисяч людей. Щоб покращити рівень послуг і полегшити доступ пацієнтів закладу до обстеження, Оргкомітет аукціону планує закупити спеціальне обладнання і встановити його у поліклініці, яку щодня відвідують сотні пацієнтів.

Що стосується лотів, виставлених на торги, то серед авторів картин як вже відомі на Кіровоградщині та поза її межами митці, так і молоді художники. Традиційно беруть участь в аукціоні Федір Лагно, Сергій Дрига, Фелікс Полонський, Людмила Кривенко, Ірина Кухаренко, Павло Олексієнко, Ольга Коломієць та інші. Щороку передають картини із власних колекцій Микола Цуканов та галерея «Єлисаветград» (цього разу це картина Анатолія Янєва), а також колекціонери Людмила Шубіна, Валерій Добробатько та Олександр Сіома, Тимур і Людмила Сидоренко. Також кілька років поспіль, із незмінним успіхом, передає на аукціон енергозберігаючі дизайнерські обігрівачі кіровоградський виробник і бренда опалювальних приладів UDEN-S.

В Оргкомітет аукціону входять директор Кіровоградського обласного художнього музею Тетяна Ткаченко, художник і завідуючий відділу музею - картинної галереї Петра Оссовського "Світ і Вітчизна" Анатолій Кімнатний та журналіст, керівник громадської організації «Прес-клуб реформ» Вікторія Талашкевич. Перебіг аукціону транслювало наживо он-лайн «КІТ: Кіровоградське Інтернет-телебачення» і відкрила захід ведуча Олена Кваша.

Торги почалися із лоту, що його передав різб’яр Володимир Крутоус – тендітна фігурка янгола, вирізана із тополі, мала стартову ціну у 250 грн, і була продана за три тисячі гривень та відразу передана покупцем, а це була Людмила Шубіна, у фонд музею. Колективна робота «Весняний край», написана кіровоградськими журналістами, була продана за 500 грн., і куплена Тіграном Хачатряном. Майже в три рази виросли обидві роботи, передані на аукціон Федором Лагно. Так само активно торгувалися покупці за картину «Маленькі друзі» наймолодшої учасниці Єлизавети Майстренко.

Гарно виросли у ціні роботи, що їх передали художники Сергій Дрига, Людмила Кривенко, Ірина Глобенко, Світлана Синявська, Лариса Сергєєва, Дарина Бронщпіц, Ірина Зантарія, а також картини Анатолія Данилова із колекції Тимура та Людмили Сидоренко, та картина Анатолія Янєва, яку передала галерея «Єлисаветград». Дякуємо всім, хто купив картини, а це Людмила Шубіна, Тігран Хачатрян, Сергій Кузьменко, Оксана Гудима, Юлія Масаликіна, Олександр Гавриленко, Олена Бублик, Сергій Компанієць, Єлизавета Майстренко, Андрій Флоренко, Інна Чижик та Анна Горобцова. Також (вже після аукціону) зголосилися придбати картини Олена Бринза та Олександр Рацул.

Крім коштів, виручених за твори мистецтва, організатори Аукціону продавали також квитки – загалом було продано 75 квитків, і на початок заходу таким чином було зібрано 7 500 грн. (вартість квитка була 100 грн., як і кілька років поспіль). Оргкомітет дякує усім, хто придбав квитки на Аукціон – це Анна Горобцова, Андрій Флоренко, Ольга Гріднєва, пан Прадіденко, Олександр Дануца та Олександр Горбунов, Олена Кваша, Вадим та Ірина Муровані, Андрій Богданович, Олександр Ткаченко та Роман Серебряков, Тарас Назаренко та Жанна Січкарь, Єгор та Лілія Долубовські, Наталя Каташова, Анна Зарєчна та Юлія Масаликіна, Надія Воленшчак та Марина Федорова, Андрій Братасюк, Оксана Гудима та Олександра Бежан, Альона та Ярослав Бублик, Наталя Шубей та Леоніла Кодрик, Тетяна і Єлизавета Чорні, Ірина Саєнко та Сергій Колодяжний, Ельза Лещенко та Варвара Діордієва, Вікторія Поляновська та Юлія Бочарова, Катерина і Віктор Стерпул, Інна Шакула та Олександр Рацул, Анна Татарченко та Наталя Жукова, Віктор і Надія Душак, Дарина і Наталя Броншпіц, Людмила та Олег Талашкевич, Сергій і Неля Желмські, Олександр Шишацький та Лілія Сорока, Тетяна, Єлизавета та Оксана Юдіні, Максим Гліжинський та Ольга Пацюк, Ольга та Андрій Мягкі, Катерина Резніченко та Анна Колєва, Олексій Дуванов та Рафаель Санасарян, Олена та Володимир Боздоганян, Інна та Алла Чижик, Тигран Хачатрян та Олександр Гавриленко, Ірина Глобенко і Юлія Середа, а також Наталя Попович. Загальна сума коштів, зібраних на аукціоні, склала 137 740 гривень.

Нагадаємо, що Великодній Благодійний аукціон – це продаж картин, безоплатно наданих художниками та колекціонерами. У 2009-му році на першому аукціоні було зібрано 27 700 грн., і на ці кошти було придбано меблі та техніку для дитячого будинку «Наш Дім». У 2010-му році було зібрано 25 560 гривень, і придбано набір хірургічних інструментів для обласної дитячої лікарні. У 2011-му році було зібрано 70 000 грн., на які було придбано обладнання для гематологічного відділення тієї ж лікарні. У 2012-му році було зібрано 96 200 гривень на обладнання для операційного відділення обласної дитячої лікарні. Того ж року Оргкомітет акції було нагороджено відзнакою Асоціації благодійників України «Сяйво добра» за проведення Великоднього благодійного аукціону. У 2013 році було зібрано 113 тисяч на медичне обладнання для обласної дитячої лікарні. Тоді ж акцію було відзначено дипломом Першого Національного конкурсу «Благодійна Україна» у номінації «Благодійна акція року». У 2014 році за рішенням оргкомітету аукціон не проходив через складну суспільно-політичну ситуацію в країні. Проте у 2015-му році було вирішено поновити аукціон, під час якого зібрано 360 тисяч гривень і придбано обладнання для обласного госпіталю, де лікуються учасники АТО.

Контактна інформація організаторів: Вікторія Талашкевич (телефон: 050-321-39-19, (0522) 27-36-10), Тетяна Ткаченко (телефон: (0522) 24-56-81, 050-64-33-7-33), Анатолій Кімнатний (телефон: (0522) 22-36-98, 050-512-69-25). Сайт аукціону: http://auction-kirovograd.org/ Сторінка у Фейсбуці: http://auction-kirovograd.org/ Фото - Олена Карпенко




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!