Історії кіровоградських військових увійдуть до буклету "Сила життя"

05.05.16, 12:00

Кіровоградський соціальний проект «Сила життя/Force of life» в рамках програми «Активні громадяни» отримав фінансування від Британської ради в Україні. У рамках проекту буде видано буклет, щр розповідатиме про учасників АТО, які повернулись живими додому, пише сайт "Кавун". Також проектом передбачається підготовка відеороликів, які налаштовуватимуть бійців на повернення до мирного життя.

У брошурі будуть викладені успішні долі 12 військових АТО. Авторами проекту є: журналістка Вікторія Семененко, керівник Центру надання допомоги учасникам АТО Знам’янського району Володимир Мухуров та координатор Центру медико-психологічної реабілітації КОМПАС Анна Колева.

- У брошурі буде дванадцять історій про героїв. Це буде історія реабілітації вояка Володимира Мухурова, який є одним із авторів проекту. Він займає активну громадську позицію, допомагає бійцям у вирішенні їх нагальних питань. У Знам’янському районі він організував флешмоб, присвячений підтримці вояків, які боронять країну на сході. Своєю історією поділиться Хащуватський сільський голова Роман Засядьвовк. Він працював вчителем у сільській школі, науковим співробітником. Після демобілізації Роман із побратимом створив у селі громадську організацію «Воїни світла Прибужжя» для адаптації учасників АТО. Через кілька місяців за підтримки громади став сільським головою. Роман планує розвивати у селі зелений туризм. Це буде дванадцять історії про героїв, дванадцять незламних доль, дванадцять незвіданих шляхів , - розповідає Вікторія Семененко.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!