Такі юні, а вже - пожежники!

20.05.16, 18:00

На Кіровоградщині тривають зональні етапи фестивалю дружин юних пожежних, який організовано Управлінням ДСНС спільно з управлінням освіти, науки, молоді та спорту облдержадміністрації. 16 травня фестиваль приймав Новгородківський район, а 18 травня кращі шкільні команди з 11 районів області та м.Кіровограда завітали до смт Добровеличківка.

Фестиваль проводився у районному будинку культури. Діти з нетерпінням чекали на третій етап фестивалю, який дає путівку на обласні змагання юних пожежних. Команди готували хореографічні та музичні виступи, виготовляли реквізит на тематику безпеки життєдіяльності. Найбільш творчий конкурс – «Домашнє завдання» вимагав згуртованості та гарної підготовки від усіх учасників команд, адже хлопці та дівчата зі сцени демонстрували як діяти аби не допустити пожежі, отруєння грибами, безпечно провести літні або зимові канікули.
Усі виступи пройшли на одному диханні, а діти продемонстрували свої таланти та знання на повну потужність. Назва другого конкурсу – «Медичний», говорить сама за себе. Юні рятувальники надавали тестові відповіді на 9 теоретичних питань з домедичної підготовки, а під час практичного завдання демонстрували вміння накладати шини, пов’язки, зупиняти кровотечі.
За підсумками двох конкурсів журі визначило переможців: четвертою стала команда «13-й клас» з Кіровоградського району, третьою – «Полум’я» з Маловисківського району, друге місце посіла команда «Шанс» з Добровеличківського району, а перемогу здобув «Рятівний патруль» з Новоукраїнського району. Усі чотири команди готуватимуться до виступу на обласному етапі фестивалю. У решти команд залишається стимул до виступів наступного року, а у рятувальників – чітке переконання, що підростає надійна зміна.

Прес-служба У ДСНС в області



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!