Флешмоб для молодих юристів

21.05.16, 10:00

Цього тижня по всій країні пройшов Всеукраїнський флешмоб у вищих навчальних закладах, який ініціювало Міністерство юстиції України. В рамках флешмобу керівництво та колектив Головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області відвідали навчальні заклади міста, в яких здобувають освіту майбутні юристи (це Кіровоградський кооперативний коледж економіки і права ім. М.П. Сая, Кіровоградський державний педагогічний університет ім. В.Винниченка, Кіровоградський інститут Приватного акціонерного товариства «Вищий навчальний заклад «Міжрегіональна академія управління персоналом», Кіровоградське відділення Київського національного університету внутрішніх справ).

Студентам розповіли про останні зміни у системі Міністерства юстиції України -начальник Головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області Вадим Гуцул, перший заступником начальника Головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області Артем Мамченко, заступник начальника – начальник Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області Олег Потьомкін.

Згідно із запровадженням новітніх реформ у сфері надання правової допомоги, Міністерство юстиції проводить широкомасштабну кампанію серед молодих юристів. Випускників 2016 року із юридичною освітою не нижче першого бакалаврського рівня запрошують взяти участь у конкурсі по набору нових кадрів, які працюватимуть у 430 бюро правової допомоги. В рамках розширення системи безоплатної правової допомоги населенню новостворені бюро мають запрацювати по всій Україні з першого вересня 2016 року. Бюро правової допомоги –це можливість отримати перше робоче місце, досвід роботи і фундамент для подальшого кар’єрного зростання.
Керівники обласної юстиції розповіли студентам про можливості працевлаштування в органах юстиції, створення бюро правової допомоги, реформування органів юстиції, механізм проведення конкурсу з відбору кандидатів на посади керівників та співробітників бюро правової допомоги.

Пропозиція щодо працевлаштування в органах юстиції та бюро правової допомоги зацікавила студентів, особливо запропонований рівень заробітної плати від 3500 до 4500грн, можливість набути перший досвід роботи у сфері права, регулярне підвищення кваліфікації, робота у всеукраїнському соціальному проекті. Для того, щоб подати документи і стати співробітником або керівником одного з бюро достатньо мати рівень бакалавра. Для цього до 31 травня треба подати електронну заявку на сайті
http://legalaid-jobs.in.ua/, пройти онлайн дистанційний курс навчання, співбесіду і тест.
В продовження заходу студентство вищих навчальних закладів зібралось на майдані перед педагогічним університетом ім. Володимира Винниченка, де напряму спілкувалися з керівництвом юстиції про реальні можливості працевлаштування студентів старших курсів. Студентам роздали флаєри, листівки та інші правороз'яснювальні матеріали. Також молоді юристи мали змогу поспілкуватись між собою, ділились думками та позитивними враженнями від отриманої інформації.

«Це корисний захід, бо студенти мають можливість розпочати свою кар’єру. Фактично сьогодні роботодавці прийшли до студентів. Країні потрібні зміни,Мін’юсту потрібен ти! Запрошуємо приєднатися до дружньої команди однодумців Міністерства юстиції України!»- таким гаслом підсумував флешмоб очільник обласної юстиції Вадим Гуцул.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!