Давайте одягати вишиванки не лише у свята, а щоп’ятниці!

22.05.16, 10:00

Кіровоградська філія ПриватБанку привітала усіх з Днем Вишиванки та пропонує підтримати чудову ініціативу, приєднавшись до постійної діючої акції - одягати вишиванки не лише у свята, а хоча б щоп’ятниці. Уже не один рік поспіль співробітники Кіровоградської філії ПриватБанку щоп’ятниці зустрічають своїх клієнтів у національному вбранні. Замість затверджених офіційним дрес-кодом білих сорочок, зелених хусточок чи краваток, працiвники одягаються у святкові українські вишиванки.

“Хочу підкреслити, що жодного офіційного розпорядження чи вимоги носити вишиванки щоп’ятниці не було, - розповідає Ростислав Масло, директор Кіровоградської філії ПриватБанку. - Мені сподобалось, що більшість колег, за власною ініціативою, приходять в останній день тижня у красивих вишитих сорочках, платтях. Таке відношення до власної культури, самобутності вразило не лише мене, як керівника. Не залишилося це і поза увагою наших клієнтів, яким сподобалась наша ідея. Адже вишиванка додає гарного настрою, налаштовує на позитив. Від імені свого колективу звертаюсь до всіх наших клієнтів, друзів, партнерів, колег, особливо офісних працівників - давайте разом любити Україну, одягнувшись у національні вишиванки”.

“Мені подобається приходити до поважної фінансової установи, а тут тебе зустрічають не лише посмішкою, але й у гарному українському вбранні, - ділиться враженнями кіровоградка Лілія Шамур. - останнім часом спеціально усі своїбанківські справи приходжу вирішувати саме у п’ятницю. Вже з порога тебе охоплює приємна затишна домашня атмосфера, відчуваєш себе серед добрих друзів, які готові допомогти та вирішити усі твої питання. А яскраві візерунки, орнаменти та квіти на строкатих вишиванках додають гарного настрою та відчуття впевненості”.

275 спеціалістів Кіровоградської філії ПриватБанку щоп’ятниці зустрічають клієнтів гарним настроєм, посмішкою та в українській вишиванці, яка стала сьогодні символом незалежності, любові до рідного краю. До речі, вишивка — це не тільки майстерне творіння золотих рук народних умільців, а й скарбниця вірувань, звичаїв, обрядів, духовних прагнень, інтелекту українського народу. Вагоме значення мала й кольорова семантика (червоний — любов, жага, світло, боротьба; чорний — смуток, нещастя, горе, смерть; зелений — весна, буяння, оновлення, життя тощо). Солярні знаки, схематичні фігури Сонця, Берегині, Дерева життя, вишиті на тканині, є ще одним свідченням глибокої шаноби наших пращурів до Сонця, Матері, як могутніх, святих, життєдайних першооснов усього сущого. Вишивка сьогодні живе, розвивається, збагачується новими аспектами. Сьогоднішня українська вишивка — результат унікальної духовно-матеріальної еволюції нашого народу. Впродовж багатьох століть в українській вишивці знаходять відображення думки і настрої людини, краса довкілля, її мрійливі сподівання на кращу добру долю, людські вірування, оберегова символіка речей, позначених доторком голки з ниткою.
ПриватБанк - Банк для тих, хто любить Україну!



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!