Кілька сотень кіровоградців провели свою ніч у музеї

26.05.16, 12:00

Минулого вікенду Кіровоградський обласний художній музей приєднався до ХІІ Міжнародної акції «Ніч музеїв», присвяченої Міжнародному дню музеїв. Цього року темаою акції були «Музеї та культурні ландшафти». Навіть продовження ремонтно-реставраційних робіт не змогли стати на заваді цій радісній події.

Ще до початку святкової програми жвавий темп події задали ярмаркуючі майстри декоративно-ужиткового мистецтва та креативного дизайну, що привертали увагу своїми барвистими та оригінальними виробами ручної роботи: солодкі пряники, ляльки-мотанки, жіночі прикраси, вишиванки, патріотична символіка тощо. Все це різноманіття звеселяло око та створювало піднесений настрій. Сама концертна програма розпочалася о 17-й годині в експозиційній залі другого поверху музею.

Відкривали концерт музичною виставою «Муха-Цокотуха» найменші вихованці музичного театру «Менестрелі» Кіровоградської музичної школи №2 імені Ю. Мейтуса. Гарні костюми та старанна гра маленьких акторів не могли не викликати посмішки на обличчях гостей заходу. Продовжили програму зразковий хор молодших класів «Веселка», що представили пісні кількох спрямувань: це і традиційна «Коломийка», і лірична «Пісня про маму», і запальний «Сучасний рок-н-рол» та інші чудові твори. Вражали своєю майстерністю й сольні номери юних співачок. Вихованці школи хіп-хопу та брейк-дансу «Mix of steps» яскраво презентували відвідувачам популярний у молоді танцювальні стилі. Їхній виступ дихав енергією та вразив неперевершеною акробатикою.

По завершенню номерів оплески захоплення отримали як вихованці школи, так і їхні тренери. Справжнім подихом краси та тендітності стала демонстрація суконь «Паперові фантазії» студентів ІІІ курсу кафедри дизайну та мистецтва Кіровоградського інституту «Університет сучасних знань».


Оригінальні фасони паперових суконь акцентували принади різних дівочих фігур. Не обійшлося цього разу і без цікавих для молоді майстер-класів за участю учнів Кіровоградського професійного ліцею сфери послуг та студентів ІІІ курсу кафедри дизайну Кіровоградського інституту «Університет сучасних знань», об’єднаних у творчу студію «Молодіжне перехрестя»: створення українських віночків, заплітання волосся, візаж, боді-арт фарбами та хною були до послуг відвідувачів. Подібні майстер-класи користуються популярністю, тому збирали довкола себе справжні черги

Концепцією музейного майданчику під відкритим небом став так званий «вільний мікрофон» з чудовою назвою «Музичне сузір’я у музейну ніч». Концертна програма була насичена виступами виконавців найрізноманітніших музичних стилів та напрямків та мала яскраво виражене національно-патріотичне спрямування. Своїми виступами виконавці створювали святкову та невимушену атмосферу, що не вщухала до самого кінця заходу. Етно, рок, козацька лірика, сучасні композиції, присвячені воїнам АТО, а капела та гітара зібрали навколо себе дружнє коло поціновувачів музики, що радо віддавали свої оплески та вигуки захоплення.

Відділ музею – картинна галерея Петра Оссовського «Світ і Вітчизна» стала «Територією рукоділля та творчості», що привернула увагу численних скупчень дітлахів та дорослих. Запрошені майстрині об’єднання «Світ креативу» на славу постаралися і запропонували до уваги майстер-класи з виготовлення тюльпанів зі стрічок, квіток-брошок із полімерної глини та текстильних обручок у стилі бароко. Цікавість викликали також майстер-клас з виготовлення квітів із фоамірана, квітів у техніці «Канзаші» та художньої вишивки гладдю. Кожен учасник майстер-класів пішов з галереї не з пустими руками, – усі хизувалися готовими прикрасами власної роботи.


Не нудьгувала й чоловіча аудиторія заходу – у галереї було організовано футбольну фан-зону з переглядом «Фіналу Кубка України з футболу ФК «Зоря» – ФК «Шахтар». Споглядання спортивних досягнень футболістів у творчій атмосфері музею стала цікавим міксом емоцій, що створив у вболівальників особливий настрій. Шанувальникам музейної справи було запропоновано перегляд відео-екскурсу «Подорож музеями світу». Вже традиційно для «Ночі музеїв» протягом вечора створювалася колективна картина під промовистим слоганом «Залиш свій слід в історії мистецтва».

Усі відвідувачі галереї незалежно від своїх творчих здібностей та навичок із задоволенням долучилися до її створення. Ще однією традицією художнього музею стало проведення акції «Україна єдина», що діяла на всіх розважальних майданчиках. Безумовно, «НІЧ МУЗЕЇВ – 2016» у Кіровоградському обласному художньому музеї надовго запам’ятається всім, хто став учасником цього чудового заходу.

Богдана Бабенко – науковий співробітник відділу науково-просвітницької роботи Кіровоградського обласного художнього музею



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!