Рятувальники провели семінар для викладачів безпеки життєдіяльності

16.06.16, 18:00

Піклуючись про безпеку маленьких жителів Кіровоградщини, працівники пожежно-рятувальної служби проводять різноманітні пізнавальні заходи та заняття, розраховані як на дитячу аудиторію, так і на викладачів. Тому фахівці Управління ДСНС в області активно співпрацюють з Кіровоградським інститутом післядипломної освіти вчителів, де наразі тривають курси підвищення кваліфікації педагогів, які викладають предмети «Основи здоров’я» та «Безпека життєдіяльності».

Сьогодні, 16 червня темою зустрічі зі слухачами курсів стали дії населення у разі виявлення вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни та вибухових пристроїв сучасного зразка. Не секрет, що навіть у мирний час та на мирній території через невміння правильно поводитися з виявленими боєприпасами гинуть та травмуються люди. Тому вкрай важливо запобігти нещасним випадкам серед дітей. Перед викладачами виступив фахівець групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спецпризначення Костянтин Саєнко. Слухачам продемонстрували макети застарілих боєприпасів, розповіли про їх види та небезпеку, яку вони становлять.

Основні дії у таких випадках – не панікувати, повідомити про подію за номером «101» та не чіпати знахідку. Окремо сапер поінформував про сучасні вибухові пристрої, що можуть бути замасковані під звичайні предмети. Під час семінару рятувальники нагадали педагогам, що в Управлінні ДСНС працює пожежно-технічна виставка музей, де розміщена експозиція щодо поводження з вибухонебезпечними предметами, тож за попереднім записом відвідати музей можуть усі охочі. На завершення заняття викладачам надали застережні листівки та пам’ятки щодо дій у разі надзвичайної ситуації.

Прес-служба У ДСНС в області



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!