Цифрове перетворення: Кіровоградщина - у полі зору Google

22.06.16, 14:00

Починаючи з липня на Кіровоградщині почнеться проект "Цифрове перетворення", який впроваджуватиме компанія Google Україна спільно із міською радою, обласною державною адміністрацією, Льотною Академією України, Торгово-промисловою палатою, а також Кіровоградським прес-клубом.

Робоча зустріч у міській раді, автор фото - Сергій Якунін
Робоча зустріч у міській раді, автор фото - Сергій Якунін
Кіровоградська область, з її унікальним розташуванням у центрі України, із мережею активістів, що проводять медіа-освітні кампанії і кемпи, із місцями сили на кшталт Монастирища та спільнотою людей, закоханих в авіацію, є надзвичайно привабливою для туристів. Втім, досі на Картах Google немає багатьох місць, цікавих для туристів, а машина зі Street View, яка робила знімки на вулицях Кіровограда минулого року, залишила ще більше завдань для роботи! Тому, мабуть, наша область і була включена компанією Google Україна до чергового етапу розвитку регіонального проекту "Цифрове перетворення".


- Мені зателефонував колега із Херсону, це вже успішно завершився подібний проект, і запропонував організувати серію зустрічей для того, щоб кампанія "Цифрове перетворення" стартувала на Кіровоградщині, - розповідає керівник Кіровоградського прес-клубу Вікторія Талашкевич. За її словами, перші робочі зустрічі за участі представників міської та обласної влади, громадських активістів, освітян та представників бізнесових асоціацій днями успішно пройшли у Кіровограді. Далі перед усіма учасниками процесу відкривається цікавий, нехай і непростий шлях збору та консолідації ідей і подальшого їх спільного цифрового втілення.

Приклади проектів із
цифрового перетворення, які протягом останнього року були реалізовані у кількох областях України, вражають. Наприклад, результатом такої роботи став сайт “Мандруй Одещиною” - проект, присвячений туристичним об'єктам області. Це інтерактивна карта, де представлені пам'ятки, а також приховані скарби області в форматі фотосфер, фототурів, відео та фото. Відтепер будь-хто може здійснити віртуальний тур такими перлинами області, як Аккерманська фортеця, Санжейський маяк, Вилкове, Шабо.

Ще один приклад - сайт унікальних природних місць регіону “Мандруй Миколаївщиною”, де всі охочі можуть знайти інформацію щодо кращих місць для активного відпочинку на воді, на землі і навіть у повітрі. На сайті багато корисної інформації, зокрема опис унікальних природних парків, кращих місць для любителів роуп-джампінгу, рафтингу, пішохідного туризму, дайвінгу, контактну інформацію та безліч яскравих фотографій і відео.



Комментарии

Svetlana Dikaya23 июня 2016 20:07
1
Чудова новина. Кіровоградщина цього варта, як і онлайн альбому "Мандруємо Кіровоградщиною".
Ответить
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!