Заради гарного сюжету доводиться лізти на стінку

22.06.16, 20:47

Цими днями у місті Одеса проходить продакшн-тренінг, під час якого журналісти із різних куточків України готують матеріали з проблематики інтеграції переселенців - під керівництвом тренерів із Великобританії. Кіровоград на заході представляють Вікторія Талашкевич та Юлія Бабак.

Девід Хендс, Вікторія Талашкевич та Ольга Гуз
Девід Хендс, Вікторія Талашкевич та Ольга Гуз
- Заради гарного сюжету доводиться у буквальному сенсі слова лізти на стінку, - каже координатор Кіровоградського прес-клубу Вікторія Талашкевич. У рамках продакшн-тренінгу Вікторія готує спеціальний репортаж для каналу "Кіровоград", в якому буде йтися про історії життя внутрішньо переміщених українців із Криму та Сходу нашої держави до Одеської області.

Вікторія Талашкевич та Ольга Гуз
Вікторія Талашкевич та Ольга Гуз
- Якщо вона вже потрапила до скалодрому, то хіба можна відмовити собі випробувати власні витримку та нервову систему, а також техніку британських колег? - сміється Вікторія. На скалодромі, за її словами, журналістів приймала Ольга Гуз – переселенка, відома альпіністка, у “тому житті” - консультант екіпірувального центру. На новому місці, в Одесі, разом із друзями вони побудували біля моря цей скалодром.

Девід Хендс та ослик Мойсей
Девід Хендс та ослик Мойсей
Т
акож надзвичайно цікавою була зустріч у кібуці БФ "Добрый Самарянин", що під Одесою. Його створив на місці колишнього дитячого табор Петро Сердиченко. Зараз тут живе кілька десятків сімей переселенців з Криму та Донбасу. Вони налаштували господарство, самостійно забезпечують себе овочами та фруктами, м’ясом. Будують нове житло. Тут вже виникли молоді сім’ї, народилися діти. Для багатьох з них робота на землі – це перший досвід. Вони принципово не підтримують зв’язків з політиками та партіями, але журналістів приймають гостинно.


Для довідки розповімо, що десятки журналістів регіональних ЗМІ протяго останнього року-півтора взяли участь у продакшн-тренінгах з підготовки матеріалів з проблематики переселенців. Такі тренінги для місцевих теле-, друкованих та онлайн-медіа вже пройшли у Харкові, Одесі, Херсоні, Вінниці, Львові, Дніпропетровську, Києві, Чернівцях та інших містах України.


Навчання здійснюється в рамках півторарічного проекту “Голос місцевих ЗМІ: професійні стандарти та етичні норми у висвітленні конфліктів”, спрямованого на підтримку регіональних медіа. Проект фінансується Європейським Союзом. Його реалізує медіаконсорціум із п’яти організацій: Фундація Томсон, міжнародний Інститут регіональної преси та інформації, Європейський центр журналістики, МEMO98 та Асоціація «Спільний простір», у співпраці з Національною спілкою журналістів.

Зйомки у у кібуці БФ "Добрый Самарянин"
Зйомки у у кібуці БФ "Добрый Самарянин"
- П’ятиденні продакшн-сесії побудовані таким чином, що до кінця навчання кожен учасник отримує актуальний, збалансований матеріал для розміщення на своєму телеканалі, газеті чи новинному сайті. Від початку тренінгу учасники, за підтримки міжнародних тренерів Фундації “Томсон” та місцевих експертів IRMI, працюють над пошуком історій, досліджують проблематику, аналізують її, пишуть статті, знімають сюжети, редагують, фіналізують матеріали, - розповідає Вікторія Талашкевич. На її думку таке навчання, що поєднується із практикою, дозволяє не просто опанувати необхідні навички, але й познайомитися із унікальними людьми, які навіть у статусі переселенців, отримавши від життя серйозний виклик, показують гідний приклад решті місцевої громади.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!