​Minecraft для школярів

24.06.16, 18:00

Цього року корпорація Microsoft оголосила конкурс на програму бета-тестування всесвітньо відомої гри Minecraft для освіти. НВК «Кіровоградський колегіум» виборов своє право приймати участь у цій програмі з поміж багатьох шкіл світу. Навчальний заклад зосередив свою увагу на можливостях MinecraftEdu на уроках математики у 8-мих класах. Учні об’єднались у групи та запропонували декілька тем для дослідження, а саме місця проведення Eurovision 2017 та українська хата. Протягом травня учні були дослідниками, дизайнерами, конструкторами, щоб побудувати та представити світовій спільноті український будинок.

Як зазначив учитель математики НВК «Кіровоградський колегіум» Бойко С.М. під час творчої роботи з будівництва національного українського будинку були використані багатющі можливості програмного продукту: вибором будівельних матеріалів, розміщенням елементів один щодо одного, їх несумісності (згоріла частина солом'яного даху і її довелося гасити і заново відновлювати), внутрішнього декорування та облаштування житла, посадкою квітів і вирощуванням дерев. Все це вражає і надихає на більш грандіозні проекти.

За словами одного з учнів учасників програми Олега Максимова, побудова українського будинку дозволила вивчити теорему Піфагора за допомогою гри. Це було весело, неочікувано і результативно.

MinecraftEdu розвиває увагу та допитливість учнів та спонукає до пошуку нових рішень.

За результатами програми з бета-тестування корпорація Microsoft запрошує освітян долучатися до світової спільноти MinecrafEdu. За посиланням можна завантажити програмний продукт для навчального закладу та впроваджувати його на своїх уроках. http://education.minecraft.net/

Розробки уроків з різних предметів та анонси щодо проведення воркшопів з MinecraftEdu можна знайти на порталі https://education.microsoft.com/

Маргарита Калюжна, сертифікований учитель-експерт Microsoft, вчитель англ.мови НВК «Кіровоградський колегіум»



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!