Чемпіонат України з пішохідного туризму приймала Кіровоградщина

06.07.16, 12:00

З 30 червня до 04 липня 2016 року у м. Світловодськ Кіровоградської області відбулась знакова для туристичної громади України подія – Чемпіонат України зі спортивного туризму – пішохідний туризм.

Організаторами заходу виступили Міністерство молоді та спорту України та Федерація спортивного туризму України. Змагання на Кіровоградщині підготували та провели управління освіти, науки, молоді та спорту Кіровоградської обласної державної адміністрації та суддівська колегія, яка рекомендована Федерацією спортивного туризму України.

Безпосередню участь в організації змагань прийняв колектив комунального закладу «Кіровоградський обласний центр туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді на чолі з директором - Лісотою А.А.
У змаганнях взяли участь команди з 10 областей України, чим підтвердили популярність зазначеного виду туризму серед дорослих спортсменів. Запеклі змагання тривали протягом 3 днів на чудово підготовлених дистанціях V класу складності – «Робота у зв'язках», «Крос-похід» та «Рятувальні роботи».

Варто сказати, що учасники та судді зазначили особливу складність рельєфу на яких було встановлено дистанції, як таку «що не поступається Карпатам».

У підсумку чемпіоном України стала команда Миколаївської області, друге місце зайняв колектив «Пік Анаконди» з м. Київ, а замкнули трійку призерів спортсмени Вінницької області. Ці змагання дали початок залученню нашої області до проведення таких масштабних Всеукраїнських заходів і вже наступного року на теренах світловодського краю пройде чемпіонат України з пішохідного туризму для юнаків.

Організатори висловлюють подяку всім хто долучився до організації та проведення Чемпіонату України у м. Світловодську :
Світловодському міському голові Козярчуку Валентину Валентиновичу;
начальнику управління освіти Світловодського міськвиконкому Френкелю Геннадію Юрійовичу;
директору Світловодської загальноосвітньої санаторної школи-інтернату І-ІІ ступенів № 2 Майстренко Світлані Віталіївні.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!