Дванадцять медиків пообіцяли працювати з прозорими кишенями

03.08.16, 16:00
фото з сайту http://dostyp.com.ua/
фото з сайту http://dostyp.com.ua/

Цьго тижня перед Кіровоградською міською радою громадські активісти провели акцію «Прозорі кишені у медицині». Вони закликали головних лікарів закладів охорони здоров’я міста Кропивницький до прозорої роботи.

- Акція «Публічні кишені у медицині» - крок до відкритості та публічності головних лікарів закладів охорони здоров’я міста. Ми принесли медичні халати з прозорими кишенями і закликаємо присутніх медиків взяти ці халати, чим публічно пообіцяти громадськості здійснювати свої закупівлі через систему електронних закупівель «ProZorro» та щотижня оприлюднювати на сайтах профільного управління інформацію про закупівлю ліків за бюджетні кошти, - зазначив представник Кіровоградського обласного відділення Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД» Володимир Бочаров-Туз.

До публічної акції приєдналися дванадцять із тринадцяти головних лікарів закладів охорони здоров’я Кропивницького на чолі із начальником управління охорони здоров’я Кіровоградської міської ради Оксаною Макарук.

- Всі заклади зареєструвалися у системі електронних закупівель «ProZorro» і зобов’язані виконувати вимоги закону. Медики міста з’явилися і показують свою позицію, що вони готові активно працювати в даній системі, тому що нам немає чого приховувати, ми працюємо прозоро. Всі кошти, які ми отримуємо із бюджету, ми намагаємося максимально спрямувати для вирішення нагальних питань - це і виплати заробітних плат, і придбання медикаментів, і медичного обладнання. Тому запровадження даної ініціативи дасть нам можливість не лише раціонально і ефективно використовувати кошти, але й значно їх зекономити, - сказала Оксана Макарук.

Від імені керівників медичних закладів виступив головний лікар КЗ «Центральна міська лікарня м. Кіровоград» Олександр Артюх, запевнивши, що медики у межах своїх повноваженнях будуть керуватися згідно законодавства та наказів. У свою чергу, організатори акції - Кіровоградське обласне відділення Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД», пообіцяли проводити моніторинг електронних закупівель медичними закладами міста та висвітлювати цю інформацію. Акція «Прозорі кишені у медицині» відбулася за підтримки МБФ «Відродження».

Прес-служба КОВ ВБО «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД» Керівник прес-служби: Вікторія Семененко, 099 65 73 923 Semenenko_vik@ukr.net



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!