Матч помилок і втрачених нагод

08.08.16, 10:00

Виїзний поєдинок третього туру проти донецького «Олімпіка» кропивницька «Зірка» проводила на домашньому стадіоні. У зв’язку із проведенням ремонтних робіт на стадіоні ім. Баннікова, донеччани попросили провести поєдинок у Кропивницькому.

У день матчу стало відомо, що не зможе зіграти проти «Олімпіка» центральний захисник Олександр Кучеренко. Замінити його був покликаний Володимир Баєнко, відтак, порівняно з матчем проти «Зорі», праворуч у захисті діяв Олег Допілка. Також із перших хвилин Сергій Лавриненко випустив на поле Євгена Чумака та Романа Попова.

Зустріч розпочалася одразу ж із моменту біля воріт номінальних господарів. Артем Щедрий пробив по воротах, Заурі Махарадзе м’яча відбив перед собою, але тут же виправився, зреагувавши на добивання впритул від Артема Сітала. Чергова небезпека біля воріт підопічних Романа Санжара виникла після дальнього пострілу від Віталія Гавриша – голкіпер «Олімпіка» знову відбив м’яча прямо перед собою, та в Артема Сітала, котрий хотів добивати, було зафіксовано оффсайд. Після цього донеччани прокинулися. Вдалі дії Євгена Паста на виході вберегли «Зірку» від неприємностей, адже Сергій Шестаков вибігав «на побачення» із нашим воротарем.

Далі, практично весь перший тайм, гру контролювали номінальні гості й раз по раз створювали моменти. Заурі Махарадзе витягнув м’яч із-під поперечини після подачі Андрія Бацули з лівого флангу. Артем Щедрий, після прориву тим-таки лівим флангом, прострілив до штрафного майданчика, де його тезка Сітало невдало обробив м’яч, тож нагоду було втрачено. За п’ять хвилин чергова гостра подача «дев’ятки» призвела до панічних дій захисників донецького клубу, та в підсумку, вони все ж вибили м’яч на кутовий. Наступна атака знову лівим флангом закінчилася неточним ударом Щедрого з лівої ноги у ближній кут. Трохи згодом арбітр мав усі підстави ставити пенальті за те, що м’яч улучив у руку захиснику «Олімпіка», після удару Віталія Гавриша, та свисток рефері мовчав. Ну і нарешт,і найбільш реальний шанс відзначитися, вже у компенсований час, втратив Артем Сітало. Віталій Гавриш на правому фланзі накрутив опонента, та прострілив точно на чотирнадцятку «Зірки». Артем ефектно пробив п’ятою, та м’яч у сантиметрах розминувся зі стійкою.

Друга половина зустрічі, так само як і перша, розпочалася з удару Артема Щедрого. На жаль, удар був знову невлучний. І от на 53-й хвилині, як грім серед ясного неба – пропущений м’яч. Івану Матяжу вдався просто неймовірний удар злету із кута штрафного майданчика точно в дальній кут – 1:0. «Зірка» одразу ж побігла відіграватися. Активно в нападі діяв Артем Сітало. Прийнявши дальній пас від Щедрого, він увірвався до штрафного майданчика суперника, обіграв голкіпера Заурі Махарадзе, але втратив нагоду пробити. Зрештою виконав подачу на Романа Попова, та молодому вінгеру оборонці пробити завадили. Та от за дві хвилини Артем Сітало зобов’язаний був зрівнювати рахунок. Наш нападник утік від захисників «на побачення» із воротарем, але слабко пробив прямо в руки Заурі Махарадзе. І, як кажуть в таких випадках – не забиваєш ти, забивають тобі: кропивничани пропустили вдруге. Сергій Шестаков скористався помилкою центральних захисників «Зірки» і відправив м’яч повз Євгена Паста точно за адресою – 2:0. За десять хвилин він же відверто пробачив підопічних Сергія Лавриненка за таку ж саму помилку в обороні, пробивши повз стійку, опинившись наодинці зі стражем воріт кропивницької команди.

Повернув інтригу до матчу Владислав Лупашко, який на той час був уже в ролі капітана, адже Олега Допілку Сергій Лавриненко замінив на Романа Локтіонова, бажаючи підсилити атаку. Восьмому номеру нашої команди вдався прекрасний дальній удар точно в кут – 2:1. Та не минуло й п’яти хвилин, як донеччани забезпечили собі перевагу в два м’ячі. Знову помилка захисників кропивничан – і Антон Поступаленко забиває третій гол для своєї команди. Безсумнівно, підопічні Сергія Лавриненка не збиралися складати зброю, та от м’яч уперто не йшов у ворота. Активним продовжував бути Артем Сітало, та не щастило нашому форварду – двічі його постріли були заблоковані захисниками. Ще один момент ізмарнував Роман Локтіонов. Прорвавшись «на побачення» з голкіпером «Олімпіка» Заурі Махарадзе, 99-й номер пробив над поперечиною.

Під завісу матчу команди ще по разу забили. У контратаці, з передачі Антона Поступаленка, відзначився Ілля Корнєв. А в компенсований час Ігор Загальський, чітким ударом у дев’ятку, поставив крапку в матчі.

Тож, поразка «Зірки» з рахунком 4:2. Практично весь матч наша команда володіла ініціативою, але помилки в захисті призвели до того, що кропивничани пропустили чотири м’ячі й програли.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!