Рятувальники розповіли молоді про безпеку на фестивалі «Бібліомісто щасливих людей»

01.10.16, 10:00

Днями у Кропивницькому (вже восьмий раз поспіль!) проходив фестиваль молодіжної книги «Бібліомісто щасливих людей», який організовує Департамент культури, туризму та культурної спадщини ОДА та обласна бібліотека для юнацтва за підтримки Департаменту освіти, молоді та спорту ОДА.

Щорічно активну участь у фестивалі приймає Управління ДСНС, оскільки програма заходу спланована таким чином, щоб привернути увагу молоді не лише до читання, творчого розвитку, а й навчити приділяти увагу власному здоров’ю та безпеці життя. Саме тому локація Служби порятунку була розташована на «Вулиці безпеки та здоров’я». Рятувальники розмістили тут макети вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни, які періодично виявляють та знешкоджують на території Кіровоградщини та наголосили, що, крім дзвінка до Служби порятунку, жодних самостійних дій з артснарядом чи міною чинити не варто. Побачили відвідувачі і експонати пожежно-технічної виставки-музею, серед яких хатні речі, понівечені вогнем, та зразки сучасних вибухових пристроїв, які зловмисники цинічно можуть замаскувати під дитячі іграшки.
Тож діти дізналися, як поводитися у випадку виявлення таких знахідок, аби не завдати шкоди собі та оточуючим. У прохолодну погоду учасники акції могли зігрітися, взявши участь у рухливих конкурсах, та одночасно «примірявши» на себе професію рятувальника. Зокрема, влучали у ціль пожежним рукавом, на швидкість переодягалися у бойовий одяг та вчилися одягати протигаз. Юним учасникам конкурси сподобалися, а на додачу вони отримали листівки, що яскраво інформують про заходи безпеки у сучасному світі. Завдяки цій акції ще більше дітей та підлітків дізналися наскільки важливо цінувати власне життя, та пригадали екстрені номери, за якими можна і необхідно звертатися у разі небезпеки. Саме така мета була основною для рятувальників, тому приймати участь та організовувати подібні просвітницькі заходи вони будуть і в подальшому.

Прес-служба У ДСНС в області



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!