REVIVAL. UKRAINE. ВІДРОДЖЕННЯ: виставка Алли Преображенської-Ронікер

26.11.16, 14:00

Днями у Кіровоградському обласному художньому музеї відкрита виставка художніх творів Алли Преображенської – Ронікер «REVIVAL. UKRAINE. ВІДРОДЖЕННЯ». Виставка «REVIVAL. UKRAINE. ВІДРОДЖЕННЯ» присвячена Україні, її сучасному відродженню, внаслідок чого вона отримала «нове дихання».

Дана виставка – своєрідна медитація художника, митця, який не втратив надію на магічні функції мистецтва. Роздумуючи про трагічні події в Україні впродовж багатьох десятиріч на рівні об’єктивних фактів, долаючи шок від жахіть історії та людських страждань, художник намагається не «закривати очі» на те, що було, обмежуючись абстрактним моралізуванням, а навпаки - занурити глядачів у глибину віків, у вир вічних тем та колізій, віддзеркалюючи дві протилежні іпостасі Руйнування і Творення.
Вчорашній день та дуже давнє минуле поєднується в багатошарову поверхню картини, що вкрита густою фарбою та алхімією енергії. Це все може в одну мить розчинитись, а потім застигнути і злитись воєдино в сплав. Це вже друга персональна виставка Алли Преображенської – Ронікер в Кіровоградському обласному художньому музеї. Першу виставку з романтичною назвою «Прогулянки містом з Аллою Преображенською» художниця презентувала на своїй малій батьківщині ще у 2012 році. Алла Преображенська – Ронікер народилася в 1961 році у м. Знам’янці Кіровоградської області в творчій родині.
Дід був художником, а батько все життя малював і взагалі – дуже любив мистецтво, він же і став її першим вчителем. Пізніше Алла відвідувала гуртки та художні студії, але головні «мистецькі відкриття» робила самостійно. У 1984 році вона закінчила Кіровоградський державний інститут сільгоспмашинобудування і до 1996 року працювала інженером – конструктором на заводі «Сільмаш» у Білій Церкві, ставши автором власних технологічних розробок. Але при цьому не зраджувала справі жертовного служіння образотворчому мистецтву. Тому і безперервно малювала, вдумливо вдивляючись у навколишній світ, не втомлюючись захоплюватися і дивуватися його різноманіттю та знаходячи на кожному кроці щось цікаве, виразне, значуще.

Як говорить сама Алла: «Такий вже у мене характер: що задумала – йду до кінця, тим більше, що без творчості себе просто не уявляю». Красномовною ознакою її активного творчого життя стали чисельні персональні виставки художниці: «Життя» – в Центральному будинку художника (м. Київ,2001 р.), «Amarilis» - в Центральному виставковому залі м. Бланес (Іспанія, 2003 р.), відкриття власної галереї «Alla Art Gallery» (м. Біла Церква), спільна виставка в галереї «Butterfly» (м. Нью-Джерсі, США, 2010 р.), «Париж і Київ. Знайомі обриси» - виставка у Музеї історії міста Києва (м. Київ, 2010 р.), «Котель» - в музеї Шолом - Алейхема (м. Київ, 2011 р.), «Минуле і теперішнє» - виставка в Українському фонді культури (м. Київ, 2011 р.), персональна виставка в «TwinsGallery», (м. Київ, 2013 р., 2014 р., 2015 р.), персональна виставка в галереї (м. Рим, Італія, 2014 р.); «Модерн – епоха жіночності» - персональна виставка в музеї історії Києва (м. Київ, 2015 р.); «Ієрусалим» - персональна виставка в музеї «Євреї в Латвії», (м. Рига, Латвія, 2015 р.); «Меморіали холокоста в Латвії» - персональна виставка в музеї «Євреї в Латвії», (м. Рига, Латвія. 2016 р.), «Revival. Ukraine. Возрождение» - персональна виставка в музеї історії Києва (м. Київ, 2016 р.).
«Вкладаю в роботи все, що вразило і пишу з такою любов’ю, що, можливо, це і знаходить відгук у глядача. Картина допомагає людині зануритися у власні думки та почуття, витягає із підсвідомості забуті спогади, дарує мрії. Я радію, коли мої думки збігаються з думками глядача, адже полотна передають мій подих, мої почуття, думки і рухи душі, а кожен такий рух на полотні я досліджую сама для себе» - ділиться своїми думками Алла, які знаходять цілковите підтвердження у її творах.
Валентина Ноженко – головний зберігач фондів Кіровоградського обласного художнього музею.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!