Як писати про репродуктивне здоров'я та планування сім'ї, щоб газету та сайт читали?

20.12.16, 10:00

Два дні поспіль триває у Києві освітній семінар-тренінг для представників регіональних та національних ЗМІ на тему «Як професійно висвітлювати питання репродуктивного здоров'я та планування сім'ї, щоб вашу газету та сайт читали, а телеканал – дивилися!» розпочався у Києві. Захід проводить Благодійний Фонд «Здоров'я жінки та планування сім'ї» в рамках реалізації Проекту USAID «Репродуктивне здоров’я в Україні»

До участі у семінарі-тренінгу були запрошені журналісти з Києва та областей України, які у регіональних та національних засобах масової інформації висвітлюють теми громадського здоров'я, репродуктивного здоров'я, репродуктивних прав та планування сім'ї. Під час заняття журналісти мають унікальну можливість поспілкуватись із провідними національними експертами з питань РЗ/ПС і отримати «з перших рук» інформацію щодо пріоритетів та актуальних питань репродуктивного здоров’я та планування сім’ї, статусу законодавчого регулювання цієї сфери та необхідності затвердження нової Державної програми «Репродуктивне здоров’я нації» на період 2017-2021 рр., основних її напрямків та завдань, що є вкрай важливим, зокрема, для регіонів, особливо в умовах децентралізації.

Зокрема, серед спікерів є Галина Майструк, Голова правління Благодійного Фонду «Здоров’я жінки і планування сім’ї», а також Наталія Рингач, Головний науковий співробітник Відділу демографічного моделювання та прогнозування Інституту демографії та соціальних досліджень імені М.В.Птухи НАН України, д.н.Держ.Упр., яка розповіла про вплив політики та програм в сфері репродуктивного здоров’я на демографічні процеси. Ще один спікер - Єлизавета Шунько, Завідувач кафедри неонатології Національної медичної академії післядипломної освіти імені П.Л.Шупика, д.м.н., - поділилася інформацією про здоров’я новонароджених в контексті досягнення Україною Цілей сталого розвитку.

Олена Мешкова, заступник Головного лікаря з організаційно-методичної роботи Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит» МОЗ України, к.м.н., Заслужений лікар України, розповіла про забезпечення послуг репродуктивного здоров’я для молоді: досвід роботи “Клінік, дружніх до молоді» в Україні. А професор Тетяна Татарчук, Головний позаштатний спеціаліст МОЗ України за спеціальністю «Дитяча гінекологія», заступник директора з наукової роботи ДУ «Інститут педіатрії, акушерства і гінекології НАМН України», д.м.н., - розповіла про планування сім’ї та репродуктивне здоров’я жінок: сучасні тенденції.

Ближче до обіду Микола Анікусько, завідуючий Відділенням хірургії Київського міського клінічного онкологічного центру, зробив доповідь на тему "Попередження раку молочної залози у жінок", а Галина Майструк - доповідь на тему "Вакцинопрофілактика та програми скринінгу щодо раку шийки матки у жінок".

Ірина Скорбун, менеджер з моніторингу та оцінку Благодійного Фонду «Здоров’я жінки і планування сім’ї» презентувала Концепцію нової Державної соціальної програми «Репродуктивне здоров’я нації»/ДПРЗН на період 2017-2021 рр. , а Олена Панченко, керівник проекту USAID «Репродуктивне здоров’я в Україні», розповіла про інформаційні ресурси з питань збереження репродуктивного здоров’я: досвід Благодійного Фонду «Здоров’я жінки і планування сім’ї»

Після обіду, в ході практичної частини семінару, учасники будуть працювати в групах над створенням меседжів за тематичними блоками нової Програми, відпрацьовуватимуть навички використання сучасних засобів візуалізації інформації та за результатами семінару підготують тематичні матеріали для подальшого їх доповнення місцевим досвідом та розміщення підготовлених матеріалів у національних та місцевих ЗМІ. Практичну частину тренінгу веде координатор кіровоградського Прес-клубу реформ Вікторія Талашкевич.

Очікується, що поглиблення знань журналістів за тематикою РЗ/ПС допоможе їм професійно та об’єктивно висвітлювати цю тему у ЗМІ, в тому числі, по результатах адвокаційних круглих столів, запланованих в регіонах у грудні 2016 р., січні та лютому 2017 р., що сприятиме зміцненню громадської підтримки реформ у сфері ОЗ, зокрема, у сфері репродуктивного здоров’я та планування сім’ї. Також найближчим часом буде оголошено конкурс на створення матеріалів про репродуктивне здоров’я та планування сім’ї. Чекайте на анонс!



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!