Книга поезій Валерія Гончаренка претендує на обласну премію

27.12.16, 10:00

Видавництво «Імекс-ЛТД» знаком пошани до самобутньої творчості та з нагоди 75-річчя від дня народження подало книгу вибраних поезій Валерія Гончаренка «Лиш світитися Україною…» до участі у конкурсі на здобуття Обласної літературної премії імені Євгена Маланюка (посмертно) у номінації «Художня література. Поезія».

Поезія Валерія Гончаренка зробила його знаковим поетом 60-70-их років у Кіровограді. Яскравий талант був помічений не тільки на берегах Інгулу, а й у столиці та далеко за межами України: зокрема, кілька віршів першої його книги ввійшли до антології «Шістдесят поетів шістдесятих років» видавництва «Пролог», що у Нью-Йорку (США).

Про творчість Валерія Гончаренка схвально відгукувались визнані майстри української літератури Олесь Гончар, Дмитро Павличко та Володимир Базилевський. Його вірші перекладалися болгарською, російською, осетинською, казахською та іншими мовами. Лауреат літературної премії імені Юрія Яновського. Письменника гідно вшановано в рідному краї: його ім’я носять одна із вулиць степового міста та обласний літературний конкурс для молодих поетів і прозаїків.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!