Чудернацькі тварини і птахи та справжня злива кольорів

18.01.17, 16:00

17 січня 2017 року в Кіровоградському обласному художньому музеї відкрилася виставка дитячих робіт «Зачарований лiс». У ній представлені 100 казкових малюнків та 30 об’ємних фігур з пластиліну, створених вихованцями Народного художнього колективу студiї образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва «Писанка» Кiровоградського обласного центру дитячої та юнацької творчостi.

Виставка присвячена пам’яті Марiї Приймаченко, української народної художниці, представниці «наївного мистецтва». У створенні «Зачарованого лісу» взяли участь 120 дітей віком від 6 до 14 років

Близько півроку вихованці студії «Писанка» разом зі своїми талановитими та захопленими своєю справою педагогами Стороженко Світланою (керівник студії, відмінник освіти України) і Стороженко Тетяною (керівник студії, член Національної спілки майстрів народного мистецтва України) вивчали творчість художниці та створювали власних фантастичних «диво-звірів».

Великі форми чудернацьких тварин і птахів, справжня злива кольорів у поєднанні з орнаментальною розробкою тулуба легко завоювали симпатію всіх присутніх на виставці. Діти ж з батьками уважно шукали поміж сотні яскравих малюнків свої роботи.

– Хочу подякувати нашим діткам, за те, що вони так працюють… І дуже вдячна батькам, які знаходять час відірватися від буденних справ і привести дитину в нашу студію. Дуже вдячна їм і за те, що навесні вони разом із дітьми відвідують нашу «Недільну школу писанкарства», де вся родина працює разом. І в цьому році діти вже дуже чекають і постійно запитують, коли ж уже нарешті будемо з батьками створювати писанки. Дорогі батьки, ваші діти надзвичайно талановиті, але їм дуже потрібна ваша підтримка, - наголосила керівник «Писанки» Світлана Стороженко.

Також під час відкриття виставки вихованців студiї образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва, чиї роботи визнали найкращими у Всеукраїнському конкурсі «Знай і люби свій рідний край», нагородили дипломами Міністерства освіти й науки України. Інші ж маленькі художники за участь у виставці «Зачарований ліс» отримали свої перші нагороди – грамоти від Кіровоградського обласного центру дитячої та юнацької творчості.

Окрім чудесних малюнків та яскравих звірят з пластиліну в стилі «наївного мистецтва» всі присутні на заході мали змогу насолодитися різдвяними композиціями у виконанні вихованців Народного художнього колективу ансамблю бандуристів «Орія» Кіровоградського обласного ЦДЮТ (керівник Алевтина Чанковська, відмінник освіти України, нагороджена знаком «Софія Русова»).

Галина Богомаз-Кулик, фахівець із зв’язків з громадськістю Кіровоградського обласного ЦДЮТ



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!