Коли секунди рятують життя: Діти вчилися надавати першу допомогу постраждалому у надзвичайній ситуації

16.02.17, 18:00

Днями учні загальноосвітньої школи села Миколаївка Кіровоградського району взяли участь у семінарському занятті з надання першої домедичної допомоги постраждалому у різних надзвичайних ситуаціях.

Такий майстер-клас для них у рамках шкільного Тижня здоров’я, який наразі триває у навчальному закладі, організували працівники обласного Управління ДСНС та навчально-методичного центру цивільного захисту та безпечної життєдіяльності Кіровоградської області. Загальновідомо, що не завжди людина гине під час надзвичайної події, часто у постраждалого ще залишається шанс на життя за умови, що йому вчасно буде надано першу медичну допомогу.
На жаль, не завжди поряд з постраждалим опиняється людина, яка досконало володіє прийомами долікарської допомоги. Тому дуже добре, що ці знання починають давати дітям ще в період навчання у школі. Під час семінарського заняття миколаївські школярі дізнались про симптоми найпоширеніших травм, які можна отримати під час різних надзвичайних подій, навчились розрізняти різні види кровотеч та надавати відповідну допомогу, накладати різні пов’язки та фіксувати кінцівки. Учням також розповіли, коли можна транспортувати постраждалого, а коли – краще дочекатись лікарів.

Діти навчались робити непрямий масаж серця та штучну вентиляцію легень, перев’язувати травмовані частини тіла під керівництвом фахівця медико-санітарної частини У ДСНС в області. Під час семінару рятувальники розповсюдили серед учнів листівки з правилами безпечної життєдіяльності. Впевнені, такий виїзний урок безпеки та безпосереднє спілкування з фахівцями рятувальної справи стане вагомим внеском у виховання майбутніх прихильників безпечного способу життя.

Прес-служба У ДСНС в області



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!