Байки, легенди та бувальщини Знам'янського краю

27.03.17, 14:00

Хочете знати легенду про сліпого карася? Або байку про Чорне озеро? Тоді телефонуйте у Знам'янку, у міську бібліотеку №3, де днями презентуватувала фольклорний збірник «Байки, легенди та бувальщини Знам'янського краю». Збірник був створений і виданий у рамках однойменного проекту, підтриманого програмою "Активні громадяни" Британської ради в Україні.

На зустрічі була присутня Єлизавета Мостова, переможниця конкурсу Малої академії наук серед учнівської молоді у 2014 році по фольклористиці , яка розповіла про свою науково – дослідницьку роботу на тему: «Легенди, перекази та бувальщини Знам’янського району Кіровоградської області». Майже всі легенди, перекази та бувальщини, котрі зібрала Єлизавета з різних джерел, увійшли до нашого фольклорного збірника.
Це видання стане цінним додатком до шкільних уроків з історії рідного краю, факультативних курсів для студентів ,сприятиме популяризації духовних традицій Знам'янщини. Він буде доступний школярам, студентам, пересічним громадянам та туристам, так, як буде у вільному доступі у кожній бібліотеці та краєзнавчому музеї!



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!