Кропивничани – серед кращих «соловейків» України

28.03.17, 12:00

Понад 70 талановитих співаків різного віку з багатьох регіонів України, а також з Нідерландів і Болгарії, боролися за право стати найкращим «Соловейком – 2017»! З 22 по 24 березня у місті Миргород відбувся Сьомий Міжнародний телевізійний дитячий пісенний фестиваль-конкурс «Соловейко України».

«Благодійний фонд Ярослава Бублика» вже вчетверте є співзасновником цього мистецького конкурсу. Однак, цього разу, саме співак з Кіровоградщини Андрій Зубкін (смт Власівка Світловодського району) завоював головний приз конкурсу – кубок Президента фонду "Україна" Леоніда Кучми і сертифікат на отримання найкращого фортепіано у світі - Стейнвей.

Андрій вдячний меценату Ярославу Бублику за можливість взяти участь у конкурсі. Разом з Андрієм Зубкіним, за сприяння фонду Ярослава Бублика, у конкурсі взяла участь і його землячка Ольга Пасько. Дівчина спробувала свої сили і в сольному виконанні, і в дуеті разом з переможцем-земляком. В результаті саме цей дует з Кіровоградщини став Лауреатом Першої премії конкурсу «Соловейко України»!


Реалізуючи не перший рік проект «Культурно-мистецьке відродження рідного краю», Ярослав Бублик посприяв участі у конкурсі також і Софії Михайленко та Валентині Мицу з Кропивницького, Анні Тен і Катерині Приймаковій зі Смоліно Маловисківського району та Єлізавети Хітрук з Благовіщенська. Дівчатка мали унікальну нагоду побувати на майстер-класах співачки Тетяни Кисляк, народного артиста України, актора театру та кіно Петра Панчука та інших заходах в рамках конкурсу «Соловейко України». Ярослав Бублик усім дітям з Кіровоградщини, яким власне і допоміг потрапити на захід, презентував також подарунки та грамоти за участь у конкурсі.
Крім того, від «Благодійного фонду Ярослава Бублика» були вручені Приз глядацьких симпатій у розмірі 5000 гривень Катерині Зозулі та Заохочувальний Приз у розмірі 1000 гривень Карині Солод, яка немає зору, але має неперевершений голос. «Змінимо нашу землю на краще!» - завдяки масштабній регіональній програмі фонду Ярослава Бублика, зі значною увагою до підтримки талановитої молоді Кіровоградщини - кожен має можливість відчути допомогу на шляху до нових перемог!


За ініціативи Народного артиста України Мар’яна Гаденко організаторами і співзасновники дитячої мистецької події стали благодійна організація Президентський фонд Леоніда Кучми «Україна», «Благодійний фонд Ярослава Бублика», Миргородська міська рада, ПрАТ «Миргородкурорт». До журі конкурсу увійшли найповажніші митці України, народні артисти Мар’ян Гаденко, Володимир Назаров, Олег Дзюба, Петро Панчук, Олександр Гурець, Мирослав Вантух.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!